Gemeente Zwolle, Beleidsregel Landelijke Handhavingstrategie Brzo 1999
Het college van de gemeente Zwolle heeft in de vergadering van 21 oktober 2014 ingestemd met de Landelijke Handhavingstrategie Brzo 1999. Deze handhavingstrategie geldt als specifiek beleid als bedoeld in artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht (beleidsregels) voor de handhaving van bedrijven in de gemeente Zwolle die vallen onder het Besluit risico zware ongevallen Brzo 1999 (kortweg Brzo 1999).
 
Deze beleidsregel treedt in werking met ingang van 29 januari 2015.
 
De beleidsregel is te raadplegen via www.zwolle.nl/bestuur/verordeningen en ligt gedurende twee weken ter inzage bij het informatiecentrum van het Stadskantoor.
 
 
Gemeente Zwolle, aanvulling op beleidsregel Landelijke Handhavingstrategie Brzo 1999
 
Het college van de gemeente Zwolle heeft in de vergadering van 21 oktober 2014 een aanvulling op de beleidsregel Landelijke Handhavingstrategie Brzo 1999 vastgesteld. Als aanvulling op de handhavingstrategie heeft het college besloten om samenvattingen van de verslagen van Brzo-inspecties (inspecties bij bedrijven die onder het Besluit risico’s zware ongevallen 1999 vallen) te gaan publiceren op internet. Geïnteresseerden kunnen deze samenvattingen raadplegen op de gezamenlijke website van de betrokken landelijke, provinciale en gemeentelijke overheden. Deze website heeft brzoplus.nl.
 
Voordat een samenvatting van een Brzo-inspectie wordt gepubliceerd, wordt het betrokken bedrijf in de gelegenheid gesteld om een zienswijze tegen de voorgenomen openbaarmaking in te dienen.
 
Deze aanvulling op de beleidsregel Landelijke Handhavingstrategie Brzo 1999 treedt in werking met ingang van 29 januari 2015.
 
Zwolle, 26 januari 2015

Namens deze:

Nico Kuiper

Juridisch adviseu

Naar boven