Gemeente Baarn - Militaire oefeningen : 31 augustus-12 september & 7 september-18 september
Van 31 augustus tot 12 september en van 7 t/m 18 september wordt door militairen van de Koninklijke Landmacht geoefend in onder meer de gemeente Baarn. Het gaat hierbij om twee oefeningen van twee verschillende onderdelen van de Koninklijke Landmacht.
 
Van 31 augustus tot 12 september betreft het een oefening van de vaktechnische opleiding Officieren Geneeskundige Dienst van het Instituut Defensie Geneeskundige Opleidingen. Het gaat hier om een oefening die deel uitmaakt van de introductie van het opleidingstraject. De eenheid verplaatst zich te voet, per fiets en gemotoriseerd door het gebied en maakt geen gebruik van vuur voorstellende middelen. De oefening vindt zowel overdag als ’s nachts plaats. Het gebied waarin geoefend wordt bevindt zich globaal tussen Ermelo, Eden, Utrecht en Hilversum.
 
Van 7 tot en met 18 september 2015 wordt door de Joint Intelligence, Surveillance, Target Acquisition & Reconnaissance Commando (Hierna: JISTARC) geoefend in de gemeente Baarn. In de aangegeven periode oefenen de militairen hun basis militaire vaardigheden. Deze oefening zal o.a. bestaan uit het verplaatsen te voet en per voertuig. Het gebied waarin geoefend wordt bevindt zich globaal tussen Zwolle, Apeldoorn, Arnhem, Amersfoort en Utrecht.
 
Er wordt alles aan gedaan om hinder of overlast voor mensen en verkeer te voorkomen. Indien er door de oefening schade is ontstaan dan kunt u dit onder vermelding van de gegevens van de militaire eenheid zoals kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. melden aan: Ministerie van Defensie, Sectie claims Ministerie van Defensie, Postbus 90004, 3509 AB Utrecht, tel. 030-2180420.
 
Naar boven