Eerste wijziging 2015 van het Reglement burgerlijke stand Vlissingen 2007
 
 
 
Het college van burgemeester en wethouders van Vlissingen;
 
 
BESLUIT:
 
Vast te stellen:
 
De eerste wijziging 2015 van het Reglement burgerlijke stand Vlissingen 2007
 
Artikel 11 van het Reglement burgerlijke stand Vlissingen 2007:
 
Vormen van huwelijksvoltrekkingen, registratie partnerschappen of omzetting van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk
 
 
  • 1.
    De volgende vormen voor een huwelijksvoltrekking/geregistreerd partnerschap worden onderscheiden:
 
  • a.
    kosteloos huwelijk/geregistreerd partnerschap/omzetting geregistreerd partnerschap in huwelijk ( 2x per week, een kamer in het stadhuis)
  • b.
    kosteloos huwelijk/geregistreerd partnerschap/omzetting geregistreerd partnerschap in huwelijk ( afhankelijk van inkomen/inwonerschap, Michiel de Ruyterzaal)
  • c.
    huwelijk/geregistreerd partnerschap/omzetting geregistreerd partnerschap in huwelijk, zonder ceremonie (regulier, De Boeg)
  • d.
    huwelijk/geregistreerd partnerschap/omzetting geregistreerd partnerschap in huwelijk, met ceremonie (regulier)
 
2. De randvoorwaarden voor deze voltrekkingen/registraties zijn:
 
 
  • a.
    Kosteloze huwelijken/partnerschapregistraties/omzettingen geregistreerd partnerschappen kunnen maximaal tweemaal per week plaatsvinden in een kamer van het stadhuis, door een ambtenaar van de burgerlijke stand te bepalen op de dag van de voltrekking huwelijk/registratie/-omzetting partnerschap op woensdag 08:30 en 08:45 uur en zijn uitsluitend toegankelijk voor bruidspaar, getuigen en trouwambtenaar. De duur van genoemde voltrekkingen is 5 minuten, waarbij geen toespraak wordt gehouden.
  • b.
    Het paar dat een huwelijk of geregistreerd partnerschap of omzetting van een geregistreerd partnerschap in huwelijk wil aangaan, waarvan minimaal één persoon ingeschreven is in de basisregistratie personen Vlissingen en dat een gezamenlijk inkomen heeft van maximaal 110% van de geldende gehuwdennorm, conform de Wet werk en bijstand, wordt eenmaal per week de mogelijkheid geboden om gratis te trouwen/een geregistreerd partnerschap aan te gaan/een geregistreerd partnerschap om te zetten in een huwelijk in de Michiel de Ruyterzaal, maximaal toegankelijk voor 55 personen, van maandag tot en met vrijdag, op basis van de reeds vastgestelde openingstijden in het Reglement burgerlijke stand Vlissingen 2007, met daarbij een toespraak van de trouwambtenaar, waarbij de plechtigheid maximaal 30 minuten duurt.
  • c.
    Op basis van de reeds vastgestelde openingstijden in het reglement burgerlijke stand wordt van maandag tot en met vrijdag de mogelijkheid geboden voor voltrekkingen huwelijk/geregistreerd partnerschap/omzetting van een geregistreerd partnerschap naar een huwelijk in De Boeg, voor de duur van maximaal 10 minuten. De ruimte is maximaal toegankelijk voor 10 personen en er wordt geen toespraak gehouden. Tevens is er geen keuze in de trouwambtenaar.
  • d.
    Ingeval een kosteloos huwelijk, geregistreerd partnerschap of omzetting geregistreerd partnerschap naar een huwelijk plaatsvindt in de Michiel de Ruyterzaal  kan maximaal 1 kosteloos huwelijk/geregistreerd partnerschap/omzetting geregistreerd partnerschap naar een huwelijk in die week plaatsvinden in een door de ambtenaar burgerlijke stand aan te wijzen kamer in het stadhuis.
  • e.
    Een huwelijksvoltrekking/registratie partnerschap of omzetting van een geregistreerd partnerschap naar een huwelijk met ceremonie wordt in het gemeentehuis of in een als zodanig aangewezen locatie voltrokken.
 
 
Deze wijziging treedt na bekendmaking in werking met ingang van 17 juli 2015.
 
Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlissingen d.d. 17 juli 2015
 
De secretaris, De voorzitter,
 
 
 
mr. drs. ing. M. van Vliet, A.M. Demmers-van der Geest
 
 
 
Naar boven