Ontwerpbestemmingsplan ‘Het Spiegel-Bensdorp 2015’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder voor Bensdorp te Bussum
Burgemeester en wethouders van de gemeente Bussum maken bekend dat ingevolge artikel 3.8 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) met ingang van donderdag 30 juli 2015 voor een periode van zes weken (tot en met woensdag 9 september 2015) voor een ieder ter inzage ligt:
Het ontwerpbestemmingsplan “Het Spiegel-Bensdorp 2015” met identificatienummer NL.IMRO.0381.BP2015B002010 on01 , alsmede de daarop betrekking hebbende stukken en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder voor Bensdorp te Bussum.
Ter inzage ligging
Binnen de genoemde termijn is het ontwerpbestemmingsplan “Het Spiegel-Bensdorp 2015” beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.bussum.nl onder ‘bestemmingsplannen’, ‘Het Spiegel-Bensdorp 2015’, ‘downloads’. Tevens kan het ontwerpbestemmingsplan worden ingezien bij de Centrale Balie van de gemeente Bussum, Brinklaan 35 Bussum, geopend maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en woensdag van 08.30 tot 19.00 uur.
 
Ontwerpbesluit hogere grenswaarde Bensdorp
Het betreft het ontwerpbesluit van het college van burgemeester en wethouders van Bussum inzake vaststelling hogere grenswaarden ten gevolge van spoorweglawaai als bedoeld in artikel 61 van de Wet geluidhinder voor het perceel Bensdorp.
 
Dit bestemmingsplan maakt de transformatie van het bestaande fabriekscomplex Bensdorp naar een gebied ten behoeve van wonen, werken en cultuur mogelijk. Daarmee is dit bestemmingsplan een uitwerking van het Ambitiedocument Bensdorp
Woningen zijn op grond van de Wet geluidhinder (Wgh) geluidsgevoelige functies waarvoor, indien deze gelegen zijn binnen de wettelijke geluidszone van een spoorlijn, akoestisch onderzoek uitgevoerd moet worden.
Voor het plangebied is het akoestisch onderzoek uitgevoerd op basis van de Standaard Rekenmethode II (SRM II) uit het Reken- en Meetvoorschrift Geluidhinder 2012.
Uit dit onderzoek blijkt dat ten gevolge van de spoorlijn Amsterdam – Hilversum de voorkeursgrenswaarde van 55 dB wordt overschreden. De maximale ontheffingswaarde van 68 dB wordt deels overschreden. 
Ter plaatse van deze overschrijding is een dove gevel noodzakelijk, of moeten maatregelen aan de gevel worden getroffen om de geluidsbelasting te verlagen tot de maximale ontheffingswaarde of lager. Omdat de voorkeursgrenswaarde wordt overschreden en maatregelen ter reductie van de geluidsbelasting niet mogelijk of doelmatig zijn, dient het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bussum hogere waarden vast te stellen
Ingevolge artikel 110c Wet geluidhinder ligt het ontwerpbesluit hogere grenswaarde tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Het Spiegel-Bensdorp 2015’ ter inzage. Het ontwerpbesluit ligt met ingang van 30 juli 2015 tot en met 9 september 2015 voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, Brinklaan 35 te Bussum.
Indienen zienswijzen ontwerpbestemmingsplan
Van 30 juli tot en met 9 september 2015 kan een ieder zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk, digitaal dan wel mondeling naar voren brengen.
  • 1.
    Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad en kunnen worden ingezonden via postbus 6000, 1400 HA Bussum, onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan “Het Spiegel-Bensdorp 2015”.
  • 2.
    Digitale zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad en kunnen gemaild worden naar het volgende e-mailadres: info@bussum.nl, onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan “Het Spiegel-Bensdorp 2015”.
  • 3.
    Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingediend tijdens een afspraak met de projectleider, de heer B. Stolk. Voor het maken van een afspraak tijdens kantooruren, kunt u contact met hem opnemen, op het telefoonnummer 035 – 69 28 868.
 
Indienen zienswijzen ontwerpbesluit hogere grenswaarde wet geluidhinder
Van 30 juli tot en met 9 september 2015 kan een ieder zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder voor Bensdorp schriftelijk, digitaal dan wel mondeling naar voren brengen.
  • 1.
    Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Bussum via postbus 6000, 1400 HA Bussum, onder vermelding van: zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarde Bensdorp.
  • 2.
    Digitale zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders en kunnen gemaild worden naar het volgende e-mailadres: info@bussum.nl, onder vermelding van: zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarde Bussum.
  • 3.
    Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingediend tijdens een afspraak met de projectleider, de heer B. Stolk. Voor het maken van een afspraak tijdens kantooruren, kunt u contact met hem opnemen, op het telefoonnummer 035 – 69 28 868.
 
Nadere informatie
Voor verdere inlichtingen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de projectleider, de heer B. Stolk, op het telefoonnummer 035 – 69 28 868.
 
Bussum, 29 juli 2015
 
Naar boven