Nieuwe Subsidieregeling Amateurkunst met subsidieplafond voor 2016
Het college van burgemeester en wethouders heeft op 14 juli 2015 de nieuwe 'Subsidieregeling Amateurkunst 2015' vastgesteld. Deze regeling vervangt de bestaande Subsidieregeling Amateurkunst en de Subsidieregeling Extra Activiteiten Amateurkunst. De nieuwe regeling biedt amateurverenigingen op het gebied van muziek, theater, dans en zang de mogelijkheid om subsidie voor een periode van één jaar te krijgen. De regeling kent minder regels en is daardoor beter hanteerbaar voor zowel de subsidieaanvrager als de subsidieverstrekker. Het subsidiebedrag kan verhoogd worden als een vereniging een jeugdplan heeft.
Gelijktijdig is voor deze subsidieregeling een subsidieplafond vastgesteld van € 146.000 voor 2016.
Een subsidieplafond is een bedrag dat gedurende een bepaald tijdvak ten hoogste beschikbaar is gesteld voor de verstrekking van subsidies. De gemeentebegroting voor 2016 is op het moment van deze bekendmaking nog niet vastgesteld. Het subsidieplafond is dan ook onder begrotingsvoorbehoud.
De nieuwe regeling kent een andere verdelingsmethodiek van subsidiegelden dan de voorgaande regelingen. De oude regelingen kende verdeling op basis van kwaliteitscriteria (tender-methode), terwijl er in de nieuwe regeling voor is gekozen om als er een overschrijding van het vastgestelde subsidieplafond dreigt, er een verdeling naar rato plaats zal vinden. Aanvragen voor 2016 kunnen worden ingediend tussen 1 september en 1 oktober 2015. Vanaf 2016 zal deze termijn tussen 1 juni en 1 juli liggen.
Inwerkingtreding , inzien en bezwaar
De 'Subsidieregeling Amateurkunst 2015' en het subsidieplafond treden in werking de dag na bekendmaking en zijn in te zien bij het loket BWL en zijn raadpleegbaar via het ‘Bestuurlijk Informatie Systeem’ op de gemeentelijke website www.Arnhem.nl.
Belanghebbenden, die het niet eens zijn met het besluit tot het vaststellen van het subsidieplafond, kunnen daartegen, binnen zes weken na de dag van bekendmaking, schriftelijk een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 5465, 6802 EL Arnhem. Het is niet mogelijk bezwaar te maken tegen de Subsidieregeling Amateurkunst 2015.
Arnhem, 20 juli 2015
Naar boven