Regeling aanstelling in algemene dienst Nissewaard
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nissewaard;
  • -
    gelet op het gestelde in artikel 160 van de Gemeentewet waarbij de bevoegdheid tot het vaststellen, wijzigen en intrekken van de rechtspositieregelingen voor het gemeentelijk personeel en gewezen personeel wordt opgedragen aan het college;
  • -
    gelet op het gestelde in artikel 2:1A en 2:1B van de CAR;
  • -
    gelet op het verhandelde in de vergadering van de bijzondere ondernemingsraad;
besluit vast te stellen:
 
de Regeling aanstelling in algemene dienst Nissewaard
 
Artikel 1 Begripsbepalingen
In deze regeling wordt verstaan onder:
  • a.
    functie:
    het geheel van werkzaamheden dat door de ambtenaar is te verrichten;
  • b.
    aanstelling algemene dienst:
    aanstelling waarbij de ambtenaar in algemene dienst wordt aangesteld en daarbij de vervulling van een functie voor een bepaalde periode wordt opgedragen
  • c.
    werkgever:
    college van burgemeester en wethouders van Nissewaard
Artikel 2 Inzetbaarheid
De ambtenaar is in principe inzetbaar binnen de gehele organisatie op passende en structurele, tijdelijke functies en op projecten met passende werkzaamheden.
Artikel 3 Termijnen
Lid 1
De ambtenaar wordt voor de periode van vijf jaar in de functie geplaatst. Deze periode kan na afloop worden verlengd. Leidinggevende en de ambtenaar bepalen de duur van de verlenging.
Lid 2
De termijn wordt telkens automatisch met één jaar verlengd, indien de medewerker voor of met het aflopen van de termijn niet in een andere functie is geplaatst of in geval er geen nieuwe afspraken zijn gemaakt over de termijn van voortzetting of verlenging van de plaatsing in de huidige functie.
Artikel 4 Vastlegging inzetbaarheid en opleiding
Lid 1
Gesprekken over de inzetbaarheid van de ambtenaar binnen de gemeentelijke organisatie worden gevoerd binnen de beoordelingscyclus.
Lid 2
Leidinggevende en ambtenaar maken jaarlijks concrete afspraken over ontwikkeling en opleiding gericht op inzetbaarheid op de huidige functie of doorstroom naar een passende functie.
Lid 3
De leidinggevende houdt bij het maken van de afspraken over ontwikkeling, opleiding of doorstroming, voor zover relevant, rekening met de persoonlijke situatie van de ambtenaar.
Lid 4
De werkgever faciliteert de ambtenaar in het realiseren van de afspraken over opleiding en ontwikkeling, volgens de regeling faciliteiten opleiding en ontwikkeling.
Artikel 5 Loopbaanonderzoek
De ambtenaar, die zich wil oriënteren op een andere functie in het kader van zijn aanstelling in algemene dienst wordt in de gelegenheid gesteld een loopbaanonderzoek af te leggen.
Artikel 6 Voorrangspositie
De ambtenaar die, in overleg met zijn leidinggevende, afspraken over ontwikkeling, opleiding of doorstroom naar een passende functie heeft gemaakt, heeft na boventallig verklaarde ambtenaren een voorkeurspositie bij het vervullen van vacatures op hetzelfde niveau als de functie die zij vervullen, mits zij voldoen aan de functie-eisen.
Artikel 7 Hardheidsclausule
In die gevallen waarin de toepassing van deze regeling voor de ambtenaar onbedoeld tot een onbillijke of onredelijke situatie leidt, kan de werkgever van deze regeling afwijken.
Artikel 8 Citeertitel
De regeling kan worden aangehaald als de ’Regeling aanstelling in algemene dienst Nissewaard’.
Artikel 9 Inwerkingtreding
De regeling treedt in werking op de dag na bekendmaking en werkt terug tot en met 1 januari 2015.
 
Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Nissewaard d.d. 2 januari 2015,
de secretaris,
J. Pol
 
de burgemeester,
M. Salet
Naar boven