Wijziging nadere regels standplaatsen gemeente Olst-Wijhe
 
Burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe;
gelet op artikel 5:18, derde lid, van de Algemene plaatselijke verordening Olst-Wijhe waarin is bepaald dat het college nadere regels kan stellen;
 
overwegende
dat wij de Nadere regels standplaatsen gemeente Olst-Wijhe hebben vastgesteld op 11 maart 2014
dat in artikel 2 van de nadere regels is bepaald, dat de Loswal niet wordt aangewezen als standplaatslocatie omdat een permanente (drijvende) horecavoorziening is beoogd
dat de realisatie van een permanente (drijvende) voorziening financieel lastig te realiseren is
dat het mogelijk is om gefaseerd hier naar toe te werken, waarbij gestart wordt met een standplaats waarna overgegaan wordt tot een permanente (drijvende) voorziening
dat om die reden artikelen 2 en 3 van de nadere regels standplaatsen worden gewijzigd
 
besluit:
De nadere regels standplaatsen gemeente Olst-Wijhe te wijzigen
 
Artikel I
De nadere regels standplaatsen gemeente Olst-Wijhe wordt als volgt gewijzigd:
 
Artikel 2 komt te luiden:
In de gemeente Olst-Wijhe is al een aantal plaatsen aangewezen als vaste standplaats en seizoenstandplaats. Deze zijn hieronder weergegeven.
Wanneer aanvragen worden ingediend voor andere locaties dan hieronder genoemd, wordt de locatie getoetst aan artikel 5 het toetsingskader en voor het overige aan de andere artikelen in deze nadere regels. Dit geldt zowel voor vaste standplaatsen, als voor seizoenstandplaatsen en voor incidentele standplaatsen.
Locaties voor vaste standplaatsen
Voor onderstaande locaties kunnen vaste standplaatsvergunningen worden verleend:
Aletta Jacobsplein in Olst;
Van Dedemplein in Wijhe;
parkeerplaats van “het Wapen van Wesepe” in Wesepe;
parkeerplaats bij het Dorpshuis in Welsum.
Locaties voor seizoenstandplaatsen
Voor onderstaande locaties kunnen vergunningen voor seizoenstandplaatsen worden verleend:
Aletta Jacobsplein in Olst;
Van Dedemplein in Wijhe;
Marktplein in Wijhe;
Bij de veerpont in Wijhe;
Kerkplein in Olst;
Bij de jeu de boulesbaan aan de IJsseldijk in Welsum
Loswal Wijhe
De Loswal in Wijhe is een aantrekkelijke toeristische plaats. In het verleden is gebleken dat er belangstelling bestaat voor het innemen van een standplaats op die locatie voor de verkoop van bijvoorbeeld snacks en ijs. Voor de Loswal is een permanente horecavoorziening beoogd. Verder wordt de Loswal onder meer gebruikt als camperplaats en parkeerplaats.
Op 11 maart 2014 hebben wij de nadere regels vastgesteld. Hierin hebben wij bepaald, dat gelet op de relatief kleine oppervlakte van de Loswal, het feit dat de Loswal ook als camperstandplaats en parkeerplaats gebruikt wordt en dat er een horecavoorziening beoogd wordt, de Loswal niet als standplaatslocatie wordt aangewezen.
Vanwege het feit dat een permanente, drijvende voorziening financieel lastig te realiseren is, is het mogelijk om gefaseerd hier naar toe te werken, waarbij gestart wordt met een standplaats op de Loswal. Om die reden is het mogelijk een standplaatsvergunning in te nemen inclusief terras voor een periode tot maximaal drie jaar, waarna overgegaan wordt tot een permanente (drijvende) horecavoorziening.
 
Artikel 3 komt te luiden:
Alhoewel in principe de Winkeltijdenwet ook van toepassing is op de verkoop van goederen vanaf een standplaats, worden vanuit het oogpunt van openbare orde de tijden waarop een standplaats mag worden ingenomen beperkt van 08.00 uur tot 20.00 uur.
Voor seizoensstandplaatsen die doorlopend worden ingenomen, zoals een oliebollenkraam, kan op de volgende standplaatslocaties een vergunning worden verleend die niet aan een tijdstip voor het innemen van een standplaats zijn gebonden:
Marktplein in Wijhe;
Kerkplein in Olst.
De seizoensstandplaats aan de Loswal in Wijhe mag gedurende het seizoen, lopend van circa april tot november, ingenomen worden en is niet aan een tijdstip gebonden.
Voor seizoensstandplaatsen die doorlopend worden ingenomen is geen omgevingsvergunning vereist.
 
Artikel II
Deze nadere regels treden in werking op de dag na bekendmaking.
 
Aldus besloten in de vergadering van 3 juli 2015
 
Burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe
de secretaris
de burgemeester
 
 
A.(Arie) Oeseburg
A.G.J. (Ton) Strien
Naar boven