Mandaat en machtiging Manager Veiligheid - jeugdhulp VTO
Het college van burgemeester en wethouders heeft op 16 juni 2015 besloten de Manager Veiligheid van de afdeling bestuursondersteuning taken op te dragen in verband met de jeugdhulp.
De Manager Veiligheid kan op basis van het besluit een verzoek bij de Raad voor de Kinderbescherming doen tot het instellen van een onderzoek naar een kinderbeschermingsmaatregel over een jeugdige.
Daarnaast heeft hij op basis van het besluit de bevoegdheid gekregen de beschikking te ondertekenen die nodig is voor de gerechtelijke procedure voor een uithuisplaatsing van een jeugdige in het kader een kinderbeschermingsmaatregel.
Ook is de Manager Veiligheid door het besluit gemachtigd gebruik te maken van de Collectieve Opdracht Routeer Voorziening. Deze voorziening regelt het formele berichtenverkeer tussen gemeenten, justitiële organisaties, politie, gecertificeerde instellingen en Veilig Thuis. De aansluiting op en het gebruik van CORV is verplicht gesteld in de nieuwe Jeugdwet.
Het mandaat en machtigingsbesluit treedt op 1 juli in werking.
Inzien
Het mandaat en machtigingsbesluit Manager Veiligheid - jeugdhulp VTO kunt u inzien bij het loket BWL. Ook zullen de besluiten te raadplegen zijn via het 'Bestuurlijke Informatie Systeem' op de gemeentelijke website www.Arnhem.nl.
Arnhem, 25 juni 2015
Naar boven