Gemeente Rhenen - Rectificatie AanwijzingsbesluitVERBOD OPSLAG ONTSIERENDE MATERIALEN (ARTIKEL 4:13 APV 2014)
 
Wegens het ontbreken van de rechtsbeschermingsbepaling bij de vorige publicatie (gemeenteblad 2015, 48189) wordt hij nogmaals gepubliceerd en nu met deze bepaling,
Burgemeester en wethouders van de gemeente Rhenen ;
gelet op artikel 4:13, lid 1 en lid 2 van de Algemene Plaatselijke Verordening 2014 (APV 2014);
BESLUITEN:
  • I.
    te bepalen dat als aangewezen plaats, als bedoeld in artikel 4:13, lid 1 en lid 2 APV 2014, wordt aangewezen: alle plaatsen van de gemeente Rhenen buiten de bebouwde kom;
  • II.
    te bepalen dat het voorgaande uitwerkingsbesluit verbod opslag ontsierende materialen (artikel 4.7.1 APV) hiermee komt te vervallen;
  • III.
    dat dit besluit kan worden aangehaald als: “Aanwijzingsbesluit verbod opslag ontsierende materialen (artikel 4:13 APV 2014)”;
  • IV.
    dat dit besluit algemeen bekend wordt gemaakt;
  • V.
    dat dit besluit in werking treedt op de dag na die van bekendmaking in het gemeenteblad.
Vastgesteld door de burgemeester en wethouders van Rhenen op 19 mei 2015.
De secretaris, De burgemeester,
de heer P. Bonthuis de heer drs. J.A. van der Pas
TOELICHTING UITWERKINGSBESLUIT VERBOD OPSLAG ONTSIERENDE MATERIALEN (ARTIKEL 4:13 APV 2014 )
Artikel 4:13 van de Algemene Plaatselijke Verordening 2014 (APV 2014) en dit aanwijzingsbesluit bieden de mogelijkheid om regelend op te treden tegen ontsierende en overlastgevende opslag van materialen op percelen in bijvoorbeeld situaties die niet vergunningplichtig zijn.
De APV 2014 is op dit punt een sluitstuk ten aanzien van diverse andere wettelijke regelingen met betrekking tot het tegengaan van ontsierende en overlastgevende opslag van materialen op percelen. De APV 2014 noemt onder andere: de Wet ruimtelijke ordening, de Provinciale Milieuverordening en de Verordening bescherming natuur en landschap van de provincie Utrecht.
Pas indien deze andere (hogere) regelingen niet van toepassing zijn, voorziet de APV 2014, als een vangnet, in (verbods)bepalingen. Een dergelijke vangnetbepaling is noodzakelijk om in geval van excessen te kunnen optreden.
De besluiten liggen ter inzage in het gemeentehuis van Rhenen, Nieuwe Veenendaalseweg 75 te Rhenen en treden in werking op de dag na die van publicatie in de Gemeenschappelijke Voorziening Officiële Publicaties.
Bezwaar
Tegen de aanwijzingsbesluiten kunnen belanghebbenden een bezwaarschrift indienen. Tegen de beleidsregels kan geen bezwaar worden gemaakt.
Een bezwaarschrift kan worden gericht aan de gemeenteraad, t.a.v. commissie bezwaarschriften, Postbus 201, 3910 AE RHENEN. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt zes weken vanaf de dag nadat het besluit bekend is gemaakt. Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient in ieder geval te vermelden:
  • uw naam en adres;
  • de datum waarop u het bezwaarschrift heeft geschreven;
  • een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar wilt maken;
  • de redenen waarom u bezwaar maakt.
Naar boven