Stimuleringsregeling gevelverbetering en buitenruimte private kavels bedrijventerreinen Cardanuslaan en Schaapsdrift
Op 12 mei 2015 heeft het college van de gemeente Renkum de ‘Stimuleringsregeling gevelverbetering en buitenruimte private kavels bedrijventerreinen Cardanuslaan en Schaapsdrift’ vastgesteld. Met deze regeling kunnen eigenaren van bedrijfspanden op deze bedrijventerreinen een subsidie krijgen voor het opknappen van de gevel van hun pand en de buitenruimte van hun bedrijfskavel. Op deze wijze wil het college een bijdrage leveren aan het verbeteren van de uitstraling van de bedrijventerreinen Cardanuslaan in Doorwerth en Schaapsdrift in Renkum.
 
Bedrijven kunnen eerst een subsidie aanvragen voor het laten opstellen van een verbeteringsplan door een architect of stedenbouwkundig bureau. Vervolgens kan een bedrijf een subsidie aanvragen voor het uitvoeren van de in het plan voorgestelde verbeteringen. De maatregelen waar bedrijven de subsidie voor kunnen aanvragen zijn:
  • 1.
    kwaliteitsverbeteringen aan de gevel van bedrijfspanden (met uitzondering van reguliere onderhoudswerkzaamheden);
  • 2.
    de inrichting van de bedrijfskavel (bijvoorbeeld het parkeren, het groen en de opslag van materialen);
  • 3.
    de randen van de bedrijfskavel (inritten en erfafscheidingen).
Als leidraad voor het opstellen van een verbeteringsplan heeft het college een beeldkwaliteitskader vastgesteld. Dit kader zal ook door de gemeente worden gebruikt voor het toetsen van subsidieaanvragen.
 
De hoogte van de subsidie bedraagt maximaal 50% van de voorbereidingskosten voor het laten opstellen van het verbeteringsplan (met een maximum van € 2.500,-) en maximaal 30% van de aannemingskosten voor het uitvoeren van de kwaliteitsverbeteringen (met een maximum van € 12.500,-). De subsidieregeling loopt van 1 juni 2015 tot en met 31 december 2017. Subsidieaanvragen moeten voor 1 oktober 2017 worden ingediend.
 
Voor het verstrekken van de subsidies is een budget van in totaal € 375.000,- beschikbaar. De subsidieregeling is onderdeel van het project voor de herstructurering van de bedrijventerreinen in de gemeente Renkum, waarvoor de gemeente in 2013 een subsidie van € 2.000.000,- van de provincie Gelderland heeft gekregen. Zelf heeft de gemeente ook € 2.000.000,- beschikbaar gesteld voor dit project.
 
De Stimuleringsregeling treedt in werking op de dag van bekendmaking met terugwerkende kracht tot en met 1 juni 2015 en is te raadplegen op www.overheid.nl.
Naar boven