Wijziging van het Mandaatbesluit Afdeling Zorg en Samenleving Nissewaard
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nissewaard;
gelet op artikel 10:3, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht;
besluit:
 
Artikel I
Het Mandaatbesluit Afdeling Zorg en Samenleving Nissewaard wordt als volgt gewijzigd.
  • A.
    Aan artikel 1 wordt een lid toegevoegd, luidende:
    4.
    Aan het afdelingshoofd van de afdeling Zorg en Samenleving, de regisseurs Jeugd en Gezin van de afdeling Zorg en Samenleving, team Jeugd, tevens zijnde voorzitter en waarnemend voorzitter van het jeugdbeschermingsplein en de Teamcoördinator Jeugd van de afdeling Zorg en Samenleving worden de volgende taken opgedragen en wordt daartoe mandaat en machtiging verleend:
    • a.
      het voeren van correspondentie, gesprekken en het verstrekken van informatie betreffende de uitvoering van de besluiten aan de jeugdbeschermingstafel;
    • b.
      het doen van een Verzoek tot Onderzoek (VTO) bij de Raad voor de Kinderbescherming;
    • c.
      het nemen van besluiten tot het treffen van voorzieningen/verleningsbeslissingen in het kader van het verkrijgen van een machtiging gesloten jeugdhulp of een uithuisplaatsing en het nemen van besluiten, strekkende tot het verlenen van een machtiging/volmacht voor het doen van verzoeken tot een machtiging gesloten jeugdhulp of een uithuisplaatsing, het overleggen van processtukken ter zake en het optreden ter terechtzitting in de breedste zin van het woord in het kader van de gesloten jeugdhulp.
  • B.
    Van artikel 1 wordt het vierde lid vernummerd tot vijfde lid.
Artikel II
Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het gemeenteblad waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2015.
Artikel III
De wijziging van het Mandaatbesluit Afdeling Zorg en Samenleving Nissewaard zoals gepubliceerd in het Gemeenteblad Jaargang 2015, nr. 30074 wordt ingetrokken.
 
Aldus vastgesteld in de vergadering d.d. 9 juni 2015 van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nissewaard.

de gemeentesecretaris,

M.L.M. Weerts

de burgemeester,

M. Salet

Naar boven