Gebiedsvisie en ontwerp-verordening geurhinder en veehouderij
Op 1 januari 2007 is de Wet geurhinder veehouderij in werking getreden. Deze wet is het toetsingskader bij aanvragen om een milieuvergunning van veehouderijen. De veehouderijen moeten voldoen aan individuele wettelijke normen voor de geurbelasting op een geurgevoelig object. De wet biedt de gemeente de mogelijkheid een eigen geurbeleid te voeren en daarmee af te wijken van de wettelijke normen (binnen een in de wet vastgelegde bandbreedte). Daarvoor moet op gebiedsniveau worden gezocht naar normen die passen bij de gewenste ruimtelijke ontwikkeling. De normen moeten in een gemeentelijke verordening worden vastgelegd. De verordening wordt onderbouwd met een gebiedsvisie.
Eerdere geurverordening
Op 10 juni 2010 heeft de gemeenteraad een verordening met andere normen vastgesteld.
In 2014 en 2015 is de geurverordening uit 2010 geevalueerd. Het onderzoek dat verricht is naar de huidige en mogelijke toekomstige geurbelasting en de onderbouwde resultaten zijn opgenomen in een nieuwe gebiedsvisie.
Vaststelling nieuwe gebiedsvisie en ontwerp-geurverordening
Op 28 april 2015 heeft de gemeenteraad een nieuwe gebiedsvisie geurhinder en veehouderij gemeente Eersel 2015 vastgesteld en op 26 mei 2015 heeft de gemeenteraad ingestemd met een Ontwerp-Verordening geurhinder en veehouderij.
De gebiedsvisie en de geurverordening liggen van 27 mei tot en met 8 juli 2015 ter inzage. Gedurende deze periode kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de raad van de gemeente Eersel, Postbus 12, 5520 AA Eersel. De stukken zijn te vinden op www.eersel.nl
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente team Vergunningen (0497-531300).
Naar boven