Hollands Kroon - week 18 Algemene Verordening Ondergrondse Infrastructuur: AVOI
In de AVOI worden alle zaken beschreven die bij de aanleg, instandhouding en opruiming van kabels en leidingen een rol spelen onder andere: het melden van werkzaamheden, beslistermijnen, extra voorwaarden, verleggingen, uitvoeringsvoorschriften enz.
In de openbare ruimte van de gemeente Hollands Kroon vinden met regelmaat werkzaamheden plaats voor het aanleggen, in stand houden en opruimen van kabels en leidingen. Deze werkzaamheden hebben een directe relatie met het dagelijkse functioneren van de gemeente.
Voorbeelden hiervan zijn het opbreken van trottoirs en straten, omleidingen van het verkeer en hinder voor gebruikers van de openbare ruimte en aanwonenden. Het is derhalve van het grootste belang dat de gemeente het juiste beleid inzet zodat de regie, coördinatie en handhaving met betrekking tot deze werkzaamheden op een adequate wijze gevoerd kan worden. Om dit doel na te streven dient het huidige beleid te worden herzien.
Uniformiteit voor handhaving van alle technische, administratieve en veiligheidsbepalingen die de gemeente stelt aan de aanleg, instandhouding en opruiming van alle ondergrondse infrastructuur middels één verordening die voldoet aan de wettelijke kaders.
Naar boven