Archiefverordening Nissewaard 2015
De raad der gemeente Nissewaard;
 
gelet op de artikelen 30, eerste lid en 32, tweede lid, van de Archiefwet 1995;
 
gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 15 april 2015;
 
gezien de adviezen van de archivaris van 16-02-2015 en van de commissie Bestuur van 17-03-2015
 
besluit:
 
de verordening betreffende de zorg en het toezicht op het beheer van archiefbescheiden, voor zover deze niet zijn overgebracht naar de archiefbewaarplaats, als volgt vast te stellen.
Artikel 1 Archiefregeling
Burgemeester en wethouders stellen een regeling vast voor het beheer van archiefbescheiden. Vóór vaststelling daarvan wordt de archivaris, als bedoeld in de gemeenschappelijke regeling “Streekarchief Voorne-Putten en Rozenburg”, om advies gevraagd.
 
Artikel 2 Aanwijzing beheerder
Burgemeester en wethouders wijzen voor het beheer van archiefbescheiden van de gemeentelijke organen, een of meer beheerders aan.
 
Artikel 3 Middelen
Burgemeester en wethouders stellen de beheerder voldoende personeel, doelmatig ingerichte archiefruimten en systemen van gegevens, procedures, apparatuur en programmatuur ter beschikking, met behulp waarvan archiefbescheiden kunnen worden vervaardigd, bewerkt, verzonden, ontvangen, geraadpleegd, bewaard en vernietigd.
 
Artikel 4 Toezicht
Burgemeester en wethouders verstrekken aan de archivaris alle informatie die voor een goede vervulling van zijn toezichtstaak nodig is.
 
Artikel 5 Verantwoording
Burgemeester en wethouders leggen ten minste eenmaal per jaar aan de gemeenteraad op hoofdlijnen verantwoording af over de zorg voor archiefbescheiden. Zij leggen daarbij de verslagen over die door de archivaris zijn uitgebracht.
 
Artikel 6 Intrekking oude regelingen
De Archiefverordening 2008 van de gemeente Bernisse en de Archiefverordening 2011 van de gemeente Spijkenisse worden ingetrokken.
 
Artikel 7 Inwerkingtreding
Deze verordening treedt in werking de dag na haar bekendmaking.
 
Artikel 8 Citeertitel
Deze verordening wordt aangehaald als: Archiefverordening Nissewaard 2015.
 

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de gemeente Nissewaard van 22 april 2015,

de griffier, S.J.M. Mackaij

de voorzitter, M. Salet

Naar boven