GEWIJZIGDE VERORDENINGEN: VERORDENING BESTUURLIJKE BOETE BIJ RECIDIVE, VERORDENING CLIЁNTENPARTICIPATIE, HANDHAVINGSVERORDENING EN AFSTEMMINGSVERORDENING
De gemeenteraad heeft in de vergadering van 25 februari 2015 de volgende verordeningen vastgesteld:
 
  • -
    Verordening verrekening bestuurlijke boete bij recidive gemeente Renkum 2015;
  • -
    Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet, IOAW, IOAZ, Bbz 2004 en Wsw gemeente Renkum 2015;
  • -
    Handhavingsverordening Participatiewet, Bbz 2004, IOAW en IOAZ gemeente Renkum 2015;
  • -
    Verordening tot wijziging van de ‘Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW, IOAZ en Bbz 2004 gemeente Renkum 2015’.
 
Door de inwerkingtreding van de Participatiewet met ingang van 1 januari 2015 zijn bovengenoemde verordeningen technisch aangepast. De belangrijkste wijziging is dat de Wet werk en bijstand (WWB) is vervangen door de Participatiewet. Dit betekent dat de naam is veranderd en dat in alle verordeningen de verwijzingen naar artikelen zijn aangepast aan de Participatiewet. De voornaamste wijzigingen in de afstemmingsverordening houden verband met het toevoegen van het maatregelenbeleid voor belanghebbenden met een uitkering op grond van de IOAW of de IOAZ.
 
De verordeningen treden in werking met ingang van de dag na datum publicatie met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2015, met uitzondering van de Verordening tot wijziging van de ‘Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW, IOAZ en Bbz 2004 gemeente Renkum 2015’. Deze verordening treedt in werking met ingang van de dag na datum publicatie.
 
De bovengenoemde verordeningen kunt u op www.overheid.nl raadplegen, bij lokale wet- en regelgeving, en ligt bovendien ter inzage bij de informatiebalie in het gemeentehuis.
 
Naar boven