Gewijzigde vaststelling van de “Beleidsregels planologische afwijkingsmogelijkheden gemeente Twenterand” 2015
 
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand maakt bekend dat zij in de vergadering van 31 maart 2015 de beleidsregels “Planologische afwijkingsmogelijkheden gemeente Twenterand” gewijzigd hebben vastgesteld.
De wijzigingen hebben betrekking op onderstaande punten:
  • In de begripsomschrijvingen van bijlage 1 wordt bij het begrip “Aan huis verbonden beroep” de zinsnede “Door de bewoner” toegevoegd.
  • Er worden een aantal kruisverwijzingen gerepareerd.
  • Het begrip “Mantelzorg” wordt verwijderd uit de begripsomschrijving van bijlage 1omdat ook de bepaling ten aanzien van mantelzorg is verwijderd (de noodzaak voor een mantelzorgbepaling is niet meer aanwezig omdat er vergunningsvrije mogelijkheden zijn voor mantelzorg).
  • Voor de bepaling dat de bestaande, vrijstaande ondergeschikte gebouwen mogen worden vervangen door maximaal twee vrijstaande ondergeschikte gebouwen wordt een opmerking toegevoegd met een verwijzing naar de toelichting. Op deze wijze wordt duidelijk onder welke voorwaarden de afwijkingsbevoegdheid kan worden toegepast.
In de beleidsnota staan de gevallen omschreven in welke de gemeente in beginsel toepassing wil geven aan een afwijking van het bestemmingsplan. Deze beleidsnota zal de beleidsnota met dezelfde naam uit 2011 (met aanpassingen in december 2012 en mei 2013) vervangen. In de nieuwe beleidsnota zijn naast enkele redactionele wijzigingen onderstaande aanpassingen opgenomen:
  • Op 1 november is het Besluit omgevingsrecht (Bor) aangepast. De nieuwe regeling is in overeenstemming gebracht met de aanpassingen in het Bor.
  • Bij de aanpassingen van het Bor worden de vergunningsvrije mogelijkheden voor mantelzorg verruimd. Hierom is bij vaststelling van de beleidsregels de notitie “Inwoning Mantelzorg” van 12 maart 2013 ingetrokken.
  • Op 13 augustus hebben Burgemeester en Wethouders ingestemd met een voorstel om de maximale oppervlakte aan ondergeschikte gebouwen te koppelen aan de oppervlakte van het bouwperceel en een mogelijkheid op te nemen voor het saneren van niet legaal opgerichte vrijstaande ondergeschikte gebouwen. Dit voorstel is verwerkt in de beleidsregels
Met het vaststellen van de beleidsregels zijn de “beleidsregels planologische afwijkingsmogelijkheden gemeente Twenterand” van 31 mei 2011, aangevuld december 2012 en mei 2013 ingetrokken.
De beleidsregels treden in werking op de dag na die van de bekendmaking.
Bezwaar
Tegen deze beleidsregel kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar en/of beroep worden ingesteld.
Vriezenveen, 31 maart 2015
Naar boven