Gemeente Rhenen –Bekendmaking Woon Bewust
Woon Bewust
Kent u de mogelijkheden die er zijn om uw woning preventief aan te passen zodat u zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen? Met relatief kleine aanpassingen kan vaak grote winst worden behaald doordat de woning veiliger en comfortabeler wordt. U kunt hierbij denken aan allerlei aanpassingen zoals bijvoorbeeld een tweede trapleuning, antislip vloeren en wandbeugels, maar ook aanpassingen op het gebied van inbraak- en brandpreventie en energiebesparing. Op de website www.WoonBewustRhenen.nl vindt u meer informatie.
Huisbezoek
Naast de informatie op de website bestaat de mogelijkheid om een huisbezoek aan te vragen van een Woon Bewust adviseur. Deze vrijwilliger bespreekt de mogelijke aanpassingen met u aan de hand van een checklijst.
Subsidie
Bewoners van 55 jaar en ouder die samen met een Woon Bewust adviseur een checklijst hebben ingevuld kunnen nu tijdelijk een subsidie ontvangen. Deze bewoners kunnen nadat zij de aanpassingen hebben uitgevoerd een formulier invullen en deze met betaalbewijzen toesturen naar de gemeente. De subsidie bedraagt 50% van de kosten tot een maximum van € 500,00. De Woon Bewust adviseur verstrekt tijdens het huisbezoek informatie over de exacte voorwaarden en de verdere procedure.
Aanvragen?
Wilt u ook een huisbezoek aanvragen? Neemt u dan contact op via info@allemanwelzijn.nl of tel.nr. 0317 61 39 58. Alleman Welzijn coördineert de huisbezoeken door de vrijwilligers namens de gemeente. Nadat u het huisbezoek heeft aangevraagd zal de Woon Bewust adviseur contact met u opnemen om een afspraak te maken.
Op 16 december 2014 heeft de gemeenteraad de subsidieverordening Woon Bewust Rhenen vastgesteld. Deze verordening treedt op 19 februari 2015 in werking. De verordening ligt voor een ieder ter inzage bij de Rhenense Publieksbalie aan de Nieuwe Veenendaalseweg 75 in Rhenen. Voor het inzien van de verordening kunt u telefonisch een afspraak maken via 14 0317.
Naar boven