Aanpassing beleidsregels bijzondere bijstand gemeente Zoetermeer

De beleidsregels bijzondere bijstand moeten worden aangepast. Er zijn verschillende aanleidingen hiervoor, zoals het terugdraaien van het raadsbesluit om de huishoudelijke hulp via de bijzondere bijstand te regelen en het feit dat het aanbod van gemeentelijke zorgverzekeringen per 1 januari 2016 wijzigt.

 

De bepaling over de huishoudelijke hulp die was opgenomen in de beleidsregels moet daarom vervallen en de bepaling rond zorgkosten moet worden aangepast.

 

Naast inhoudelijke wijzigingen zijn er, waar wenselijk ter verduidelijking van de beleidsregels, tekstuele wijzigingen doorgevoerd.

Te nemen besluit

In te stemmen met de wijzigingen in de beleidsregels bijzondere bijstand.

  • 2.

    De beleidsregels 2016 zoals opgenomen in bijlage 2 vast te stellen.

  • 3.

    De beleidsregels 2016 in werking te laten treden per 1 januari 2016 dan wel, indien dat een later moment is dan 1 januari 2016, de dag na bekendmaking van dit besluit.

  • 4.

    De beleidsregels 2015, zoals opgenomen in bijlage 3, in te trekken per de datum van inwerkingtreding van de beleidsregels 2016.

  • 5.

    Te besluiten geen samenspraak toe te passen ten aanzien van dit besluit, op grond van artikel 2, lid 7 onder b. en c. van de Samenspraakverordening vanwege de wijzigingen in het aanbod van de zorgverzekeringen per 1 januari 2016.

  • 6.

    Dit besluit ter kennisname naar de raad te sturen.

Naar boven