Welstandsnota Echt-Susteren 2016

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken bekend dat de gemeenteraad op 16 december 2015 de “Welstandsnota Echt-Susteren 2016” heeft vastgesteld.

 

Inhoud

De welstandsnota bevat de beleidsregels met daarin de criteria die de gemeente toepast bij de welstandsbeoordeling van bouwplannen. In de “Welstandsnota Echt-Susteren 2016” is gekozen voor een deregulering van het welstandsbeleid. Zo zijn een aantal gebieden aangewezen die worden vrijgesteld van de welstandsplicht en is de welstandstoets in andere gevallen gemandateerd aan de behandelend ambtenaar. Voor monumentale of beeldbepalende panden, cultuurhistorische ensembles en gebieden waar een beeldkwaliteitsplan geldt blijft de welstandstoets onverkort van kracht. Om onaanvaardbare situaties tegen te gaan is een zgn. excessenregeling opgenomen, hetgeen inhoudt dat de eigenaar van een bouwwerk dat ‘in ernstige mate in strijd is met redelijke eisen van welstand’ kan worden aangeschreven om die strijdigheid op te heffen.

 

Inwerkingtreding

Deze welstandsnota treedt in werking met ingang van de eerste dag na deze bekendmaking. De huidige welstandsnota komt hiermee te vervallen. De nieuwe welstandsnota kan worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.echt-susteren.nl.

 

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van de Welstandsnota 2016 kan op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden aangetekend.

 

 

Echt, 31 december 2015

 

Burgemeester en Wethouders van Echt-Susteren,

Drs. J.W.M.M.J. Hessels, burgemeester

Drs. G.W.T. van Balkom, secretaris

Naar boven