Wijziging Ambtenarenreglement en Besluit salaris, vergoedingen, toelagen en uitkeringen 2016

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

 

gelezen het voorstel van de wethouder Financiën, Organisatie, Haven, Binnenstad en Sport van 15 december 2015 met kenmerk: 1819816;

 

gelet op artikel 125 van de Ambtenarenwet;

besluit vast te stellen:

 

Wijziging van het Ambtenarenreglement en het Besluit salaris, vergoedingen, toelagen en uitkeringen 2016

 

Artikel I

Het Ambtenarenreglement wordt gewijzigd als volgt.

 

Na artikel 2b wordt een artikel 2c ingevoegd, dat als volgt komt te luiden:

 

Artikel 2c Aanstellingen op grond van de banenafspraak

  • 1.

    Het college van burgemeester en wethouders kan in afwijking van artikel 1, eerste lid, onderdeel j, voor de ambtenaar die op grond van de Wet banenafspraak een aanstelling krijgt salarisschaal A vaststellen, omdat hij onder de Participatiewet valt en door beperkingen niet het wettelijk minimumloon kan verdienen. Salarisschaal A is opgenomen in Bijlage C bij het Besluit salaris, vergoedingen, toelagen en uitkeringen 2016.

  • 2.

    Het college van burgemeester en wethouders kan in afwijking van artikel 1, eerste lid, onderdeel j, voor de ambtenaar die op grond van de Wet banenafspraak een aanstelling krijgt omdat hij Wajonger is met arbeidsvermogen en voor wie een loonwaarde van minder dan 100% is vastgesteld, vaststellen dat hij recht heeft op een door zijn loonwaarde bepaald percentage van het salaris. Is het door het loonwaarde bepaalde percentage van het salaris lager dan het wettelijk minimumloon, dan is het salaris van de ambtenaar gelijk aan het wettelijk minimumloon.

  • 3.

    Voor de in het eerste lid genoemde ambtenaar geldt niet het in artikel 18a, eerste lid, van het Besluit salaris, vergoedingen, toelagen en uitkeringen 2016 genoemde minimumbedrag voor de eindejaarstoelage.

  • 4.

    Voor de in het eerste lid genoemde ambtenaar geldt niet het in artikel 18b, derde lid, van het Besluit salaris, vergoedingen, toelagen en uitkeringen 2016 genoemde minimumbedrag voor de vakantietoelage.

  • 5.

    Voor de in het eerste lid genoemde ambtenaar geldt niet het in artikel 7, vijfde lid, van het Besluit Levensloopregeling genoemde minimumbedrag voor de levenslooptoelage.

  • 6.

    Voor de in het tweede lid genoemde ambtenaar geldt als minimumbedrag voor de eindejaarstoelage het in artikel 18a, eerste lid, van het Besluit salaris, vergoedingen, toelagen en uitkeringen 2016 genoemde minimumbedrag naar rato van de loonwaarde en de deeltijdfactor.

  • 7.

    Voor de in het tweede lid genoemde ambtenaar geldt als minimumbedrag voor de vakantietoelage het in artikel 18b, derde lid, van het Besluit salaris, vergoedingen, toelagen en uitkeringen 2016 genoemde minimumbedrag naar rato van de loonwaarde en de deeltijdfactor.

  • 8.

    Voor de in het tweede lid genoemde ambtenaar geldt als minimumbedrag voor de levenslooptoelage het in artikel 7, vijfde lid, van het Besluit Levensloopregeling genoemde minimumbedrag naar rato van de loonwaarde en de deeltijdfactor.

  • 9.

    Indien het college van burgemeester en wethouders voor de in het tweede lid genoemde ambtenaar loondispensatie op grond van de WAJONG ontvangt, wordt deze loondispensatie toegepast op het salaris en de daarop gebaseerde toelagen en vergoedingen.

Artikel II

Het Besluit salaris, vergoedingen, toelagen en uitkeringen 2016 wordt gewijzigd als volgt.

 

Na bijlage B wordt een bijlage C toegevoegd, die als volgt komt te luiden:

 

Bijlage C

Bevattende de salarisschaal A voor de ambtenaar die valt onder de definitie van artikel 2c, eerste lid, Ambtenarenreglement.

PN

A

0

1.507,80

1

1.529,13

2

1.556,47

3

1.583,80

4

1.611,13

5

1.638,46

6

1.665,80

7

1.693,13

8

1.720,46

9

1.747,79

10

1.775,13

11

1.802,46

Artikel III

Dit besluit wordt geplaatst in het Gemeenteblad en treedt in werking op 2 januari 2016.

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van 15 december 2015.

De secretaris,

Ph. F. M. Raets

De burgemeester,

A. Aboutaleb

Toelichting

Artikel I

Burgemeester en wethouders kunnen op grond van de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten ambtenaren aanstellen. Onder deze wet vallen de volgende doelgroepen:

  • 1.

    mensen met een WSW-indicatie;

  • 2.

    Wajongers met arbeidsvermogen;

  • 3.

    mensen met een WIW-baan of ID-baan;

  • 4.

    mensen die onder de Participatiewet vallen en die door beperkingen niet het wettelijk minimumloon kunnen verdienen.

Artikel II

Voor mensen die onder de Participatiewet vallen en bij een gemeente in dienst treden, is een aparte loonschaal afgesproken, schaal A. Het bedrag van de periodiek 0 is gelijk aan het wettelijk minimumloon. Het bedrag van de periodiek 11 is gelijk aan 120% van het wettelijk minimumloon. De salarisbedragen voor schaal A worden geïndexeerd op de ontwikkeling van het wettelijk minimumloon en elk jaar per 1 januari vastgesteld door het LOGA.

Dit gemeenteblad 2015, nummer 205, is uitgegeven op 21 december 2015 en ligt op werkdagen van 8.30 tot 16.00 uur ter inzage bij het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR), locatie Stadswinkel Centrum, Coolsingel 40 (zijde Doelwater, tegenover hoofdbureau politie)

(Zie ook: www.bis.rotterdam.nl – Regelgeving of Gemeentebladen chronologisch)

Naar boven