Wijziging Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Purmerend 2014

De raad van de gemeente Purmerend,

 

gelezen het voorstel van het presidium d.d. 20 november 2015, nr 1245925

 

gelet op artikel 33, lid 3 van de Gemeentewet

 

B E S L U I T:

 

De Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Purmerend 2014 wordt gewijzigd als volgt:

 

I. Artikel 10 wordt gewijzigd als volgt:

Oude tekst

Nieuwe tekst

Lid 1: De bijdrage voor fractieondersteuning wordt in januari als voorschot voor het kalenderjaar overgemaakt naar een op naam van de fractie gestelde bankrekening

Lid 1: de bijdrage voor fractieondersteuning wordt voor 31 januari als voorschot op dat kalenderjaar verstrekt op een door de fractie aan te geven rekeningnummer, dit met inachtneming van het bepaalde in lid 2 en 3.

Lid 2: Het voorschot wordt pas betaald zodra het in artikel 14 bedoelde verantwoordingsverslag door de fractie is ingediend en door de griffier is geaccordeerd.

Lid 2: Het voorschot voor het nieuwe jaar wordt pas betaald zodra het in artikel 14 bedoelde verantwoordingsverslag is ingediend en door de griffier is geaccordeerd.

Lid 3: Het voorschot wordt verrekend met teveel ontvangen voorschotten.

Lid 3:. Het (m.u.v. hetgeen in artikel 13 , reserve, is bepaald) onbenutte, respectievelijk niet of niet juist gedeclareerde, deel van het voorschot over het voorgaande kalenderjaar wordt na de vaststelling door de raad teruggevorderd.

Indien een fractie deze terugvordering voor 31 januari van het volgende jaar nog niet heeft voldaan, vindt geen bevoorschotting plaats tot het moment dat het terug te vorderen bedrag is betaald.

 

 

 

Toelichting: Zodra de raad de bedragen over een verslagjaar heeft vastgesteld worden de te verrekenen bedragen, indien van toepassing, meteen verrekend. Mocht een fractie voor het moment van bevoorschotting nog een te verrekenen bedrag open hebben staan, dan vindt geen bevoorschotting plaats tot het moment dat de te verrekenen bedragen zijn betaald.

 

 

ll. Dit besluit treedt in werking op 1 januari 2016.

 

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering d.d. 17 december 2015

de griffier,

J.F. Kamminga

de voorzitter,

D. Bijl

Naar boven