Rectificatie: Bekendmaking Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Nijmegen Dukenburg – 8 (Skaeve Huse, Stadbroekseweg), Nijmegen

Rectificatie kennisgeving, naar aanleiding van de tussenuitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State van 30 september 2015 (ECLI:NL:RVS:2015:3067).

Bestuurlijke lus

Op dit besluit is artikel 8.51 lid d van de Algemene wet bestuursrecht (‘bestuurlijke lus’) van toepassing. De gemeenteraad heeft van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State opdracht gekregen om het vaststellingsbesluit van 19 november 2014 binnen 20 weken na de tussenuitspraak opnieuw bekend te maken door kennisgeving te doen van het beschikbaar stellen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op 3 december 2014 is de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Nijmegen Dukenburg – 8 (Skaeve Huse, Stadbroekseweg) bekendgemaakt.

In die bekendmaking is o.a. aangegeven dat het vastgestelde bestemmingsplan digitaal te raadplegen zou zijn op de daartoe bestemde website www.ruimtelijkeplannen.nl. Per abuis was niet de juiste versie van de bestemmingsplanregels via de genoemde website raadpleegbaar. In deze versie stond onder artikel 6, lid 6.1., aanhef en onder a van de planregels het volgende:

wonen in woonwagens waarbij de bewoning uitsluitend is toegestaan voor mensen die moeilijk passen in een gewone woonomgeving en/of aantoonbaar niet functioneren in groepen of in een omgeving met veel mensen om zich heen, zoals (voormalige) dak- en thuislozen en/of zwerfjongeren, (ex-) psychiatrische patiënten en zorgmijders .

Op 14 juli 2015 is de juiste versie van de bestemmingsplanregels geplaatst. In de nieuwe versie staat onder artikel 6, lid 6.1., aanhef en onder a van de planregels het volgende:

wonen in woonwagens waarbij de bewoning uitsluitend is toegestaan voor mensen die moeilijk passen in een gewone woonomgeving en/of aantoonbaar niet functioneren in groepen of in een omgeving met veel mensen om zich heen, zoals (voormalige) dak- en thuislozen en/of zwerfjongeren, (ex-) psychiatrische patiënten en zorgmijders , zoals nader beschreven in bijlage 2 'omschrijving doelgroep' van het BuurtBeheerPlan Zorgwoningen Stadbroekseweg , 18 september 2013;

Opgemerkt wordt dat ten opzichte van het besluit van 3 december 2014 geen inhoudelijke wijzigingen zijn doorgevoerd. Met deze nieuwe publicatie wordt enkel een eerder gebrek in de digitale versie van het bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl hersteld.

Inzage

Het besluit en de bijbehorende stukken, liggen van donderdag 24 december 2015 tot en met donderdag 4 februari 2016 ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75 te Nijmegen.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP4008-VG01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/plannen/NL.IMRO.0268.BP4008-/NL.IMRO.0268.BP4008-VG01

Daarnaast is het plan als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website: http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Beroep

Belanghebbenden die het met het bovenstaande besluit niet eens zijn en die in de voorprocedure tijdig hun zienswijze hebben ingediend, alsmede de belanghebbende die niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend, kunnen in de periode van vrijdag 25 december 2015 tot en met donderdag 4 februari 2016 beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

NB. Er loopt al een beroepsprocedure onder nummer 201500345/1/R2.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde gewijzigde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kan een belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk - gemotiveerd - verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

NB. De ABRvS heeft het bovenstaande besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan bij tussenuitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State van 30 september 2015 (ECLI:NL:RVS:2015:3067) geschorst.

Digitaal

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in de dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

Naar boven