Wijziging verordening leerlingenvervoer Goeree-Overflakkee 2015

 

De raad van de gemeente Goeree-Overflakkee;

 

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 17 november 2015;

 

gelet op artikel 4 van de Wet op het primair onderwijs, artikel 4 van de Wet op de expertisecentra en artikel 4 van de Wet op het voortgezet onderwijs;

 

besluit vast te stellen de volgende verordening tot wijziging van de Verordening leerlingenvervoer Goeree-Overflakkee 2015.

 

  • I.

    De Verordening leerlingenvervoer Goeree-Overflakkee 2015 wordt gewijzigd als volgt.

  • A.

    In de artikelen 11, eerste lid, onder b, 12, eerste lid, onder d, 14, vijfde lid, 15, zesde lid, 17, eerste lid, en 18, eerste lid, onder d, van de wordt “lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke handicap” vervangen door “lichamelijke, verstandelijke, zintuiglijke of psychische handicap”.

  • B.

    In artikel 15, vierde lid, wordt “€ 515,00” vervangen door “€ 500,00”.

     

  • II.

    Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na die van zijn bekendmaking en werkt terug tot en met 1 augustus 2015.

 

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad

van de gemeente Goeree-Overflakkee op 3 december 2015

 

griffier, voorzitter,

 

drs. J. Mimpen, mr. A. Grootenboer-Dubbelman

 

Toelichting wijziging Verordening leerlingenvervoer Goeree-Overflakkee 2015

 

I

  • A.

    In navolging van de Wet tot wijziging van diverse wetten op het terrein van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in verband met het aanbrengen van enkele verbeteringen in de wetsbepalingen met betrekking tot passend onderwijs (Variawet passend onderwijs en kwaliteit (v)so) wordt de Verordening leerlingenvervoer Goeree-Overflakkee 2015 gewijzigd. Dit alles om buiten twijfel te stellen dat ook leerlingen die vanwege een psychische handicap niet zelfstandig kunnen reizen in aanmerking kunnen komen voor een tegemoetkoming in de kosten van het leerlingenvervoer. Centraal staat het feit dat de leerling vanwege een handicap niet in staat is om zelfstandig naar school te reizen; de aard van de handicap is daarbij ondergeschikt. Er is daarom ook geen sprake van een uitbreiding van de doelgroep, maar het betreft een verduidelijking om misverstanden te voorkomen.

  • B.

    In artikel 15, vierde lid van de Verordening leerlingenvervoer Goeree-Overflakkee 2015 wordt gesteld dat de inkomensbedragen, genoemd in het derde lid, met ingang van 1 januari 2016 jaarlijks worden aangepast aan de wijziging die het indexcijfer van de regelingslonen van volwassen werknemers heeft ondergaan ten opzichte van 1 januari van het voorafgaande jaar, en rekenkundig afgerond op een veelvoud van € 515,00. Het genoemde bedrag van € 515,00 is niet correct en moet een bedrag van € 500,00 zijn.

     

II

Aangesloten wordt hiermee bij de inwerkingtredingsdatum van de aanpassing van de drie onderwijswetten met betrekking tot het leerlingenvervoer. Deze terugwerkende kracht heeft geen gevolgen voor de aanpassing van het bedrag, genoemd in artikel 15, vierde lid. De eerste indexering vindt namelijk plaats per 1 januari 2016.

Naar boven