Gemeente Heerlen - Rectificatie uitslag draagvlakmeting Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) Heerlerheide-centrum

RECTIFICATIE

 

Over de draagvlakmeting voor de Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) Heerlerheide-centrum is een onjuiste tekst opgenomen. Uit die tekst blijkt namelijk niet dat de invoering van de BIZ op voldoende steun van de ondernemers in het BIZ-gebied kan rekenen.

 

Hieronder de tekst, zoals deze had moeten worden opgenomen.

 

 

Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) Heerlerheide-centrum

Hierbij maken burgemeester en wethouders van Heerlen bekend dat de Bedrijven Investerings-Zone (BIZ) in het centrum van Heerlerheide is aangenomen. In december 2015 heeft er een stemming plaatsgevonden onder de bijdrageplichtigen met als resultaat dat meer dan twee derde van de stemmers voor de invoering van de BIZ is. Ook bedraagt de opgetelde WOZ-waarde van de vóór stemmers meer dan de opgetelde waarde van de tegenstemmers. Daarmee is er sprake van voldoende steun, zoals de Wet op de bedrijveninvesteringszones die vereist.

De uitslag is vastgesteld door het hoofd van de gemeentelijke afdeling Ruimtelijke en Economi-sche Ontwikkeling. Dat betekent dat de BIZ per 1 januari 2016 in werking zal treden voor álle bijdrageplichtigen.

De heffing, ter hoogte van 0,2% van de WOZ-waarde van het pand per jaar per bijdrageplichtige, zal plaatsvinden door de BSGW. De opbrengst (minus de perceptiekosten) komt vervolgens ten goede aan de Vereniging BIZ Heerlerheide. Deze vereniging voert met de opbrengst haar activiteitenplan uit in het winkelhart van Heerlerheide.

Het is niet mogelijk bezwaar te maken tegen de invoering van de BIZ, aangezien het hier om een algemeen verbindend voorschrift gaat. Wel kan er - minimaal één jaar na de inwerkingtreding - een verzoek tot intrekking van de Verordening BIZ Heerlerheide worden gedaan. Wanneer ten minste een vijfde van de bijdrageplichtigen zo'n verzoek bij burgemeester en wethouders indient, houdt het college van B&W een nieuwe stemming onder alle bijdrageplichtigen. Afhankelijk van de uitkomst kan de Verordening BIZ Heerlerheide worden ingetrokken.

 

 

Naar boven