Wijzigingsverordening Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Oosterhout 2016

De raad van de gemeente Oosterhout;

 

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 9 november 2015;

 

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet;

besluit

 

vast te stellen de Wijzigingsverordening Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Oosterhout 2016.

Artikel I

De Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Oosterhout 2015 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1 komt de begripsomschrijving van ‘uitvoeringsbesluit’ te luiden: Uitvoeringsbesluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Oosterhout 2016.

B

In artikel 1 komt de begripsomschrijving van ‘zachte maatwerkvoorzieningen’ te luiden: de nieuwe ondersteuningstaken (begeleiding en dagbesteding) gericht op het bevorderen van zelfredzaamheid en participatie van de cliënt opdat hij zo lang mogelijk in zijn eigen leefomgeving kan blijven.

C

In artikel 8 komt het zevende lid, onder b te luiden: De kostprijs van dienstverlening, opvang of beschermd wonen in natura wordt per periode vastgesteld en is maximaal gelijk aan de vergoeding die de gemeente voor de dienstverlening, opvang of beschermd wonen over die periode verschuldigd is.

D

In artikel 8 komt het achtste lid te luiden: De kostprijs van een pgb is maximaal gelijk aan het verstrekte bedrag.

Artikel II

A

Deze verordening wordt aangehaald als ‘Wijzigingsverordening Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Oosterhout 2016’.

B

Dit besluit treedt in werking op 1 januari 2016.

 

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 15 december 2015

de voorzitter,

de griffier,

Artikelsgewijze toelichting

Artikel 1

A

In verband met de actualisatie van het uitvoeringsbesluit door middel van de vaststelling van het Uitvoeringsbesluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Oosterhout 2016.

B

In deze begripsomschrijving was abusievelijk Hulp bij het Huishouden opgenomen.

C

Met het toevoegen van het woord ‘maximaal’ wordt recht gedaan aan het feit dat als eigen bijdrage voor een maatwerkvoorziening in het kader van begeleiding de waarde van de laagste eenheid van de geïndiceerde klasse wordt opgelegd. Met betrekking tot maatwerkvoorzieningen begeleiding is de gehanteerde kostprijs dus niet gelijk (lager) dan de vergoeding die de gemeente hiervoor verschuldigd is.

D

Met het toevoegen van het woord ‘maximaal’ wordt recht gedaan aan het feit dat de hoogte van de eigen bijdrage voor maatwerkvoorzieningen begeleiding volgens een andere systematiek wordt vastgesteld dan de hoogte van het persoonsgebonden budget voor maatwerkvoorzieningen begeleiding. Met betrekking tot maatwerkvoorzieningen begeleiding is de gehanteerde kostprijs dus niet gelijk (lager) aan het verstrekte bedrag.

Artikel 2

Dit artikel behoeft geen nadere toelichting.

Naar boven