Huisvestingsverordening gemeente Arnhem 2016

Mandaatbesluit voor de uitvoering van de woonruimteverdeling 2016

Reglement aanvragen noodurgentieverklaring woonruimteverdeling Arnhem 2016

Op 2 november 2016 heeft de gemeenteraad van Arnhem de Huisvestingsverordening gemeente Arnhem 2016 vastgesteld.

Deze verordening heeft tot doel om de schaarse huurwoningen van de woningcorporaties met een huurprijs onder de huurliberalisatiegrens op een rechtvaardige wijze te verdelen.

In de verordening zijn regels opgenomen over het aanwijzen van vergunningplichtige woonruimten, over woningtoewijzing en over het geven van voorrang aan urgent woningzoekenden bij het verlenen van huisvestingsvergunningen. De verordening bevat ook regels voor het wijzigen van de woonruimtevoorraad in de zin van het onttrekken van woningen aan de voorraad en het splitsen van woonruimte.

Artikel 10b, derde lid van deze verordening bepaalt dat burgemeester en wethouders van Arnhem een noodurgentieverklaring kunnen verstrekken aan woningzoekenden die zich in een persoonlijke noodsituatie bevinden.

Het college van burgemeester en wethouders van Arnhem heeft op 29 september 2015 het "Mandaatbesluit voor de uitvoering van de woonruimteverdeling 2016” vastgesteld.

In dit besluit is de bevoegdheid tot het verstrekken van een noodurgentieverklaring gemandateerd aan de urgentiecommissie woonruimteverdeling van de gemeente Arnhem.

Het college van burgemeester en wethouders van Arnhem heeft op 29 september 2015 het "Reglement aanvragen noodurgentieverklaring woonruimteverdeling Arnhem 2016” vastgesteld.

In dit reglement is de samenstelling van de commissie, de taak, de wijze afdoening en de beoordelingscriteria zijn in het Reglement aanvragen noodurgentie woonruimteverdeling vastgelegd.

In het Mandaatbesluit voor de uitvoering van de woonruimteverdeling 2016 heeft het college van burgemeester en wethouders van Arnhem tevens aan de besturen van de corporaties de volgende bevoegdheid gemandateerd:

Het nemen van een beslissing op een aanvraag om een huisvestingsvergunning als bedoeld in artikel 8 van de Huisvestingswet 2014 juncto artikel 2, eerste lid van de Huisvestingsverordening gemeente Arnhem 2016.

Inwerkingtreding

De Huisvestingsverordening gemeente Arnhem 2016, het Mandaatbesluit voor de uitvoering van de woonruimteverdeling 2016 en het Reglement aanvragen noodurgentieverklaring woonruimteverdeling Arnhem 2016 treden op 1 januari 2016 in werking.

Ter inzage

De Huisvestingsverordening gemeente Arnhem 2016, het Mandaatbesluit voor de uitvoering van de woonruimteverdeling 2016 en het Reglement aanvragen noodurgentieverklaring woonruimteverdeling Arnhem 2016 liggen tijdens kantooruren kosteloos ter inzage bij:

  • Balie Informatie en Service (KCC), Stadhuis, Koningstraat 38,

  • Loket Zuid, Kronenburggalerij 3 (winkelcentrum Kronenburg)

De gehele tekst van deze besluiten is te vinden op www.overheid.nl. U kunt ook telefonisch informatie vragen tijdens kantooruren via het algemeen nummer van de gemeente Arnhem, tel. 0900-1809.

Naar boven