Nadere regeling met betrekking tot artikel 8, lid 1 van de Parkeerverordening Etten-Leur 2016: Uitgiftebeleid parkeervergunningen

Artikel 8, lid 1: Het college stelt vast op welke wijze het aantal te verlenen vergunningen voor gebieden als bedoeld in artikel 2. wordt bepaald.

Binnen de gebieden die door het college zijn aangewezen voor het parkeren door vergunninghouders kunnen parkeervergunningen aangevraagd worden door bewoners, werknemers, bedrijven en zelfstandigen alsmede organisaties in de medische zorg- en hulpsector. Bewoners kunnen daarnaast een bezoekersparkeervergunning aanvragen.

Met betrekking tot het uitgeven van parkeervergunningen wordt het volgende beleid vastgesteld:

  • 1.

    Parkeervergunningen worden per straat/gebied uitgegeven.

  • 2.

    Per straat/gebied wordt het aantal parkeerplaatsen geteld. De uitkomst hiervan in relatie tot het totaal aantal woningen/appartementen in de betreffende straat/het gebied is het maximaal aantal vergunningen dat aan bewoners van de straat/dat gebied wordt uitgegeven. Dit betekent dat houders van werknemers-, zakelijke-, zorg- en bezoekersparkeervergunningen geen recht kunnen ontlenen aan de vergunning dat ten allen tijde daadwerkelijk een parkeerplaats voorhanden is.

  • 3.

    Aangezien veel bewoners hun auto overdag gebruiken, kan bovenop dit aantal een marge van 15 tot 20% zakelijke parkeervergunningen verleend worden, zodat de plaatsen zo optimaal mogelijk worden bezet.

     

     

Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouder op 8 december 2015

 

Burgemeester en wethouders van Etten-Leur,

de secretaris, de burgemeester,

mw B.W. Silvis-de Heer mw. H. van Rijnbach-de Groot

Naar boven