Besluit beperking openbaarheid woningkaarten

BESLUIT BEPERKING OPENBAARHEID WONINGKAARTEN

Burgemeester en wethouders van de gemeente Werkendam;

overwegende dat het gewenst is om informatie vast te leggen, die de streekarchivaris nodig heeft om te beslissen op een verzoek om beperkingen in het concrete geval buiten toepassing te laten;

gelet op artikel 15, lid 1, onder a Archiefwet 1995 en artikel 10 van het Archiefbesluit 1995;

besluiten vast te stellen het

‘Besluit beperking openbaarheid woningkaarten van de voormalige gemeenten Dussen en Werkendam’

Artikel 1 Beperking openbaarheid

Met het oog op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer zijn de woningkaarten, vermeld in de specificatie, beperkt openbaar tot en met 31 december 2034.

Raadpleging of gebruik van deze archiefbescheiden is, tot openbaarwording, uitsluitend mogelijk na voorafgaande schriftelijke toestemming van de streekarchivaris, die aan zijn toestemming voorwaarden kan verbinden.

Artikel 2 Reproducties

Het vervaardigen van reproducties van de genoemde woningkaarten is, tot openbaarwording, uitsluitend mogelijk na voorafgaande schriftelijke toestemming van de streekarchivaris, die aan zijn toestemming voorwaarden kan verbinden.

Artikel 3 Relatie met verklaring van overbrenging

Dit besluit wordt als bijlage gevoegd bij de ‘Verklaring van Overbrenging van de woningkaartenbestanden van de voormalige gemeenten Dussen en Werkendam’.

Artikel 4. Citeertitel en inwerkingtreding

  • 1.

    Dit besluit kan aangehaald worden als “Besluit beperking openbaarheid woningkaarten van de voormalige gemeenten Dussen en Werkendam”

  • 2.

    Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na die van de bekendmaking.

Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van Werkendam op 10 november 2015.

burgemeester en wethouders van Werkendam,

de secretaris, de burgemeester,

A.J.L.G. van Oudheusden mw. S. Haasjes – van den Berg

Toelichting

Beperkt openbaar op grond van de bescherming van de persoonlijke levenssfeer

De genoemde woningkaarten zijn beperkt openbaar op grond van de bescherming van de persoonlijke levenssfeer. Dit houdt in dat deze woningkaarten niet openbaar zijn, behoudens enkele uitzonderingsgevallen (de woningkaarten zijn immers niet niet-openbaar, maar slechts beperkt openbaar). Dit betekent dat wanneer een verzoeker inzage vraagt van een woningkaart, dat betrekking heeft op hem- of haarzelf, de desbetreffende woningkaart door verzoeker kan worden geraadpleegd. Raadpleging is ook mogelijk indien degene die inzage vraagt kan aantonen dat de persoon, die op een of meer woningkaarten staat vermeld, is overleden dan wel een verklaring kan overleggen waaruit blijkt dat de persoon op wie de woningkaart betrekking heeft ondubbelzinnig toestemming geeft voor inzage.

Naar boven