Gemeente Heerlen - bekandmaking voorontwerp bestemmingsplan MSP

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat met ingang van 14 december 2015 gedurende een termijn van zes weken, het voorontwerp van het bestemmingsplan 'MSP' met IMRO-idn NL.IMRO.0917.BP030200W000002-0201 voor een ieder ter inzage ligt.

 

Het bestemmingsplan MSP is een beheerplan, waarbij de nadruk ligt op het vastleggen van de bestaande situatie. Het plangebied bestaat grotendeels uit de wijken Meezenbroek, Schaesbergerveld en Palemig, en wordt globaal begrensd door de Schandelerboord, Palemigerboord, Euregioweg en de Schaesbergerweg.

 

Een belangrijke implicatie bij dit plan is dat volgens het bepaalde in het "Parkstad Structuurvisiebesluit Wonen en Retail", onbenutte planologische woningbouwtitels sinds 1 januari 2013 moeten worden verwijderd. Concreet betekent dit voor het plangebied, dat de bestaande woningen in het plangebied worden gehandhaafd. Bouwrechten die niet zijn benut worden geschrapt. Daarnaast zullen conform vastgesteld beleid ook onbenutte detailhandels- en horecabestemmingen worden geschrapt.

 

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 14 december 2015 gedurende zes weken ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur. In afwijking hiervan is de Publiekshal op 24 december geopend tot 17.00u en op 31 december tot 14.00u.

Het voorontwerp van het bestemmingsplan (inclusief de bronbestanden) kan tevens, gedurende de periode van terinzagelegging, digitaal worden ingezien via de gemeentelijke website, via de pagina www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl Het bestemmingsplan plan is tevens in te zien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Ingezetenen en belanghebbenden kunnen gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken schriftelijk, dan wel mondeling, een inspraakreactie omtrent het bestemmingsplan kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Heerlen.

Het plan wordt tevens ter advisering toegezonden aan de provincie Limburg, het Waterschap Roer en Overmaas en de betrokken rijksdiensten.

 

Schriftelijke reacties dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van Heerlen, ter attentie van de afdeling REO, Postbus 1, 6400 AA te Heerlen onder vermelding van bestemmingsplan MSP en het zaaknummer Z-15099523.

 

Indien u van de mogelijkheid gebruik wenst te maken om een mondelinge inspraakreactie in te dienen, kunt u contact opnemen met mevrouw H. Notermans of de heer B. Kielen (tel.nr. 14045) voor het maken van een afspraak.

 

Voor verdere vragen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw H. Notermans of de heer B. Kielen van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling (tel.nr. 14045).

 

 

Heerlen, 10 december 2015

Burgemeester en wethouders van Heerlen

 

 

Naar boven