Evenementenvergunning Kerstboomverbranding Stroom Esch 2016

Naar aanleiding van uw aanvraag voor een evenement verlenen wij u hierbij op grond van artikel 2.25 (evenementen) van de Algemene plaatselijke verordening voor de gemeente Borne vergunning voor het organiseren en ontsteken van de kerstboomverbranding aan de Kruisselbrink/ hoek Weerselosestraat op zaterdag 9 januari 2016tussen 15:00 en 21:00 uur. De locatie is aangegeven op bijgaande situatietekening. De aanvraag met de situatietekening maken onderdeel uit van deze vergunning en zijn als bijlage bijgevoegd (bijlage 1)

Voorts verleent ons college in dit verband ontheffing van het verbod dat is opgenomen in artikel 5:34 (verbod vuur te ontsteken) van de Algemene plaatselijke verordening voor de gemeente Borne.

Contactpersoon tijdens het evenement:

Naam: de heer M.J. E.M. van Dorp,

Aan deze vergunning respectievelijk ontheffing zijn de navolgende voorwaarden verbonden:

  • 1.

    U bent verplicht de schade, die door het gebruik van deze vergunning respectievelijk ontheffing aan de gemeente of aan derden wordt toegebracht, te vergoeden.

  • 2.

    U vrijwaart de gemeente voor alle aanspraken of moeilijkheden met derden, welke het gevolg zijn van het gebruik van deze vergunning respectievelijk ontheffing. U dient zich aan de voorwaarden uit de WM-ontheffing te houden. Hierin worden expliciete voorwaarden gesteld aan de wijze van verbranden en aan de maximale grootte.

  • 3.

    Alle in het belang van de openbare orde en veiligheid door de ambtenaren van de politie, van de afdeling grondgebied van de gemeente Borne en de door of namens de commandant van de brandweer te geven aanwijzingen of bevelen dienen stipt en onverwijld te worden opgevolgd.

  • 4.

    Het vuur mag niet zodanig worden gestookt, dat ten gevolge van de rook of andere verbrandingsgassen het verkeer op een weg belemmerd wordt, of de veiligheid anderszins in gevaar wordt gebracht.

  • 5.

    Het vuur mag geen gevaar, overmatige hinder of schade opleveren voor de omgeving en/ of omwonenden.

  • 6.

    Bluswatervoorzieningen, zoals ondergrondse brandkranen dienen vrij en bereikbaar te blijven gedurende het gehele evenement.

  • 7.

    Vanaf het moment dat het vuur ontstoken wordt totdat het verbrandingsproces is beëindigd dient de organisatie zorg te dragen voor toezicht ter plaatse en naleving van de voorschriften.

  • 8.

    De brandweer heeft voor dit evenement een advies geschreven. Dit advies met de daarin opgenomen voorwaarden maken integraal onderdeel uit van deze vergunning en zijn als bijlage bijgevoegd (bijlage 2).

  • 9.

    U dient alle direct omwonenden tijdig en voorafgaand aan het evenement schriftelijk in te lichten over het evenement.

  • 10.

    Het geluid dient beperkt te blijven tot achtergrondmuziek.

  • 11.

    De organisatie dient voldoende personen in te zetten om er op toe te zien dat het publiek op veilige afstand blijft. Hoe groot deze afstand moet zijn is opgenomen in het advies van de brandwaar en dient ter plaatse duidelijk zichtbaar te zijn gemarkeerd, bijvoorbeeld door middel van rood-wit tint.

  • 12.

    Bij het betreden van het terrein moet voor het publiek voldoende kenbaar zijn, bijvoorbeeld door middel van één of meer borden, dat dit geheel op eigen risico is.

  • 13.

    De personen die door de organisatie worden ingezet om toezicht te houden, dienen als zodanig voldoende herkenbaar te zijn.

  • 14.

    Afzethekken en eventuele benodigde verkeersborden kunnen door u, na voorafgaand overleg worden afgehaald en later terugbezorgd bij Twentemilieu.

De vergunning respectievelijk de ontheffing worden gepubliceerd op www.officielebekendmakingen.nl met een verwijzing hiernaar in de rubriek gemeentenieuws in de Bornse Courant.

De verschuldigde leges bedragen € 31,-. De factuur wordt separaat verzonden.

Bezwaar

Tegen dit besluit kunnen u en eventuele andere belanghebbenden binnen zes weken na bekendmaking bezwaar maken. Hiertoe dient een gemotiveerd bezwaarschrift te worden ingediend bij en gericht aan de burgemeester respectievelijk het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borne, Postbus 200, 7620 AE te Borne.

Voorlopige voorziening

Indien spoed dit vereist, kunt u bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel vragen om een voorlopige voorziening. U kunt uw verzoek sturen naar de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB  Zwolle. Let er op dat u een kopie van het bezwaarschrift meestuurt. Voor dit verzoek moet u griffierecht betalen. U krijgt hierover een brief van de rechtbank. U kunt ook digitaal om een voorlopige voorziening vragen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Hoogachtend,

de burgemeester, respectievelijk

het college van burgemeester en wethouders,

de teamcoördinator Ondersteuning,

J.H.E. Nijhuis

Naar boven