Vaststelling Welstandsnota gemeente Leeuwarden 2016

 

Op 30 november 2015 heeft de gemeenteraad van Leeuwarden de Welstandsnota gemeente Leeuwarden 2016 vastgesteld. Van donderdag 10 december 2016 tot en met woensdag 2 0 januari 2016 liggen de betreffende stukken ter inzage .

Welstands nota

Per 1 januari 2014 is het noordelijk deel van de gemeente Boarnsterhim samengevoegd met de gemeente Leeuwarden. In het kader van deze herindeling dienen de welstandsregels van de (nieuwe) gemeente Leeuwarden opnieuw te worden vastgesteld. De welstandnota’s en -richtlijnen van de (voormalige) gemeente Leeuwarden en de voormalige gemeente Boarnsterhim (noordelijk gedeelte) zijn ongewijzigd over genomen in de Welstandsnota gemeente Leeuwarden 2016.

Ieder bouwplan (tenzij vergunningsvrij) wordt getoetst aan de redelijke eisen van welstand. De welstandsregels hebben betrekking op uiterlijke kenmerken van een gebouw (vorm, materiaal- en kleurgebruik) en de manier waarop een gebouw zich voegt in de omgeving.

Inzage

De stukken kunt u inzien:

  • in het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over de welstandsnota.

  • via de website:

  • www.leeuwarden.nl/inzage

Geen reactie mogelijk

Op grond van artikel 8:3 Algemene wet bestuursrecht kan geen beroep worden ingesteld en kan er dus ook geen bezwaar worden ingediend tegen het vaststellingsbesluit.

Inwerkingtreding

De Welstandsnota gemeente Leeuwarden 2016 treedt per 1 januari 2016 in werking.

Naar boven