2e en 3e wijziging 2015 van de Algemene plaatselijke verordening Oostzaan 2011

 

De raad van de gemeente Oostzaan:

Besluit:

1)De Algemene plaatselijke verordening Oostzaan 2011 te wijzigen (2e en 3e wijziging 2015) als volgt:

Wijziging artikel 2.73 (mogelijkheid instellen vuurwerkvrije zones), artikel luidt als volgt:

Artikel 2.73 Bezigen van consumentenvuurwerk tijdens de jaarwisseling

  • 1.

    Het is verboden consumentenvuurwerk te bezigen op een door het college in het belang van gevaar, schade of overlast aangewezen plaats.

  • 2.

    Het is verboden consumentenvuurwerk op een openbare plaats te bezigen als dat gevaar, schade of overlast kan veroorzaken.

  • 3.

    De in het eerste en tweede lid gestelde verboden gelden niet voor zover in het daarin geregelde onderwerp wordt voorzien door artikel 429, aanhef en onder 1, van het Wetboek van Strafrecht.

Toevoegen artikel 2.73a (verbod oplaten ballonnen) , artikel luidt als volgt:

Artikel 2.73a Verbod oplaten ballonnen

  • 1.

    Het is verboden ballonnen, van welk materiaal dan ook, door middel van hete lucht afkomstig van vuur, dan wel door middel van helium of andere gassen, op te laten stijgen;

  • 2.

    Onder een ballon wordt mede verstaan: herdenkingsballon, vuurballon, gelukslampion, Thaise wensballon, papierballon, geluksballon, etc.

Toevoegen artikel 2.73 b (verbod carbidschieten in bebouwde kom), artikel luidt als volgt:

Artikel 273b Verbod carbidschieten

  • 1.

    Het is verboden acetyleengas afkomstig van een reactie tussen calciumacetylide (carbid) en water of gasmengsels met vergelijkbare eigenschappen op explosieve wijze te ontbranden.

  • 2.

    Het college, dan wel de burgemeester (ieder voor zover bevoegd) kan voor het buitengebied een ontheffing verlenen voor carbidschieten, mits aan de nadere regels ter bescherming van de openbare orde en veiligheid behorende bij dit artikel wordt voldaan.

  • 3.

    Dit artikel is niet van toepassing voor zover de Wet milieubeheer, de Wet Wapens en Munitie, of het Wetboek van Strafrecht van toepassing zijn.

2) In te stemmen met de door het college vastgestelde ‘Beleidsregels regulering verkooppunten vuurwerk’ (op grond van artikel 2.72 Apv) en ‘Nadere regels ontheffing carbidschieten buiten de bebouwde kom’ (op grond van artikel 2.73b Apv);

De 2e en 3e wijziging 2015 van de Algemene plaatselijke verordening Oostzaan 2011 treden in werking 8 dagen na bekendmaking. De ‘Beleidsregels regulering verkooppunten vuurwerk’ en ‘Nadere regels ontheffing carbidschieten buiten de bebouwde kom’ treden gelijktijdig in werking met de 2e en 3e wijziging 2015 van de Algemene plaatselijke verordening Oostzaan 2011.

Aldus besloten in de openbare vergadering van de Raad van de gemeente Oostzaan, gehouden op 30 november 2015.

Naar boven