Kennisgeving, Nieuwe beleidskaart archeologische monumenten en onderzoeksagenda, gemeente Zoetermeer

STEDELIJKE ONTWIKKELING

 

Nieuwe beleidskaart archeologische monumenten en onderzoeksagenda

 

Op 24 november 2015 heeft het college van burgemeester en wethouders de nieuwe beleidskaart archeologische monumenten inclusief de vrijstellingsgrens tot 50 m2 en 30 cm beneden maaiveld, en de onderzoeksagenda vastgesteld. Dit besluit treedt in werking een dag na de bekendmaking ervan.

 

Toelichting

In de gemeente Zoetermeer zijn in 2003 veertien gebieden als archeologisch waardevol aangewezen. Deze zijn aangegeven op de beleidskaart archeologische monumenten.

Deze kaart is in 2015 geactualiseerd. De actualisatie houdt in dat van sommige gebieden delen worden vrijgegeven (deze vervallen als monument) en dat aan andere gebieden delen worden toegevoegd (de monumenten worden uitgebreid).

In de beschermde gebieden moet bij bouwplannen archeologisch onderzoek worden verricht. Het gaat daarbij om grotere ingrepen, die een oppervlak van meer dan 50 m2 beslaan en een diepte hebben van meer dan 30 cm onder maaiveld.

 

Tegelijk met de nieuwe beleidskaart is een onderzoeksagenda voor de gemeente Zoetermeer opgesteld. Een onderzoeksagenda bevat thema’s over de bewoningsontwikkeling en dient als instrument voor sturing en selectie.  

 

De beleidskaart en de onderzoeksagenda zijn opgenomen in het onderzoek ‘De archeologie van Zoetermeer. Een bureauonderzoek naar de prehistorie en de veertien archeologische monumenten in de gemeente Zoetermeer’. Dit kunt u bekijken op www.zoetermeer.nl/erfgoed.

 

Bezwaar aantekenen

U kunt op grond van artikel 7:1 Algemene wet bestuursrecht tegen dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer (Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer). Uw bezwaar dient binnen zes weken na publicatiedatum van dit besluit te zijn ontvangen.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van dit besluit niet. Hiertoe kunt u op grond van het bepaalde in artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht een verzoek indienen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek kunt u richten tot de voorzieningenrechter van de Rechtbank 's-Gravenhage, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Voor een voorlopige voorziening is het vereist dat u een bezwaarschrift tegen het besluit hebt ingediend en dat u een spoedeisend belang hebt bij het treffen van die voorziening. Om u goed van dienst te kunnen zijn verzoeken wij u in uw bezwaarschrift uw telefoonnummer te vermelden waarop u direct bereikbaar bent.

 

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis.

U dient dan eerst een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en in kunt vullen op www.zoetermeer.nl.

 

Zoetermeer, 3 december 2015

 

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

De secretaris, De burgemeester,

drs. H.M.M. Koek Ch.B. Aptroot

 

Naar boven