Derde wijziging van het Reglement voor de gesprekscyclus 2013

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

 

gelezen het voorstel van de wethouder Financiën, Organisatie, Haven, Binnenstad en Sport van 24 november 2015, kenmerk: 1808735;

 

gelet op artikel 125 van de Ambtenarenwet;

 

besluit vast te stellen:

 

Derde wijziging van het Reglement voor de gesprekscyclus 2013

 

Artikel I

De Toelichting op het Reglement voor de gesprekscyclus 2013 wordt als volgt gewijzigd:

  • 1.

    In paragraaf 5 (beoordelingsmethodiek) komt onder Toelichting op de scores resultaatgebied en het eindoordeel de tekst bij trede 3 als volgt te luiden:

    • 3.

      Functioneert voldoende

  • 2.

    In paragraaf 5 (beoordelingsmethodiek) komt onder Toelichting op de score competentie de tekst bij trede 3 als volgt te luiden:

    • 3.

      Vertoont het gewenste gedrag voldoende

Artikel II

Dit besluit treedt in werking op de dag na de dagtekening van het gemeenteblad waarin het wordt geplaatst.

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van 24 november 2015.

De secretaris,

Ph. F. M. Raets

De burgemeester,

A. Aboutaleb

Toelichting

In de Toelichting op het Reglement voor de gesprekscyclus 2013 is beschreven welke beoordelingsmethodiek wordt toegepast binnen het concern. Bij de beoordeling wordt gewerkt met een vijfpuntsschaal. Gebleken is dat de toelichting bij de vijf treden niet helemaal duidelijk was. Met name de toelichting bij trede 3 bleek voor meerdere interpretaties vatbaar, hetgeen kon leiden tot ongewenste verschillen in de wijze van beoordelen van medewerkers.

 

Door het wijzigen van de uitleg bij trede 3, zowel in de toelichting op de scores resultaatgebied en het eindoordeel, als in de toelichting op de score competentie, is meer duidelijkheid gecreëerd. Trede 3 staat voor de kwalificatie dat iemand volledig en naar behoren heeft gefunctioneerd en heeft voldaan aan de gemaakte planningsafspraken. Trede 4 komt in beeld als er sprake is van iets “extra’s” in de wijze waarop een medewerker zijn functie uitoefent.

Dit gemeenteblad 2015, nummer 192, is uitgegeven op 30 november 2015 en ligt op werkdagen van 8.30 tot 16.00 uur ter inzage bij het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR), locatie Stadswinkel Centrum, Coolsingel 40 (zijde Doelwater, tegenover hoofdbureau politie)

(Zie ook: www.bis.rotterdam.nl – Regelgeving of Gemeentebladen chronologisch)

Naar boven