Wet Bodembescherming BASF terrein, Strijkviertel 67, d.d. 10 november 2015
 
Bodemverontreiniging (besluit)
Uit bodemonderzoek is gebleken dat in de bodem van BASF terrein, Strijkviertel 67 een bodemverontreiniging is aangetroffen. Het betreft een verontreiniging in het grondwater met oplosmiddelen (gechloreerde koolwaterstoffen).
Burgemeester en wethouders hebben vastgesteld dat er sprake is van:
een geval van ernstige bodemverontreiniging van het grondwater met gechloreerde koolwaterstoffen waarbij geen spoedige sanering noodzakelijk is.
Wijzigingen in het gebruik:
Bij het wijzigen van de functie van het terrein in een gevoeliger functie zoals wonen met tuin dan zullen de risico’s van de verontreiniging nogmaals bekeken moeten worden.
Gebruiksbeperkingen van de bodem:
Er mag niet gegraven worden in de verontreiniging zonder sanerende maatregelen te nemen of grondwater worden opgepompt om te consumeren of te gebruiken. Dit levert risico’s op.
Bodemsanering (besluit)
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op grond van artikel 40 Wet bodembescherming hebben besloten in te stemmen met het saneringsplan voor het perceel BASF terrein, Strijkviertel 67, kadastraal bekend: gemeente Oudenrijn, sectie A, nummer 3202 te Utrecht.
Inzage
Het besluit en de bijbehorende stukken kunnen ingezien worden in het Stadskantoor, Stadsplateau 1 te Utrecht, na het maken van een afspraak met Milieu & Mobiliteit, Afdeling Realisatie Milieu. Hiervoor kan contact opgenomen worden per e-mail via bodeminfo@utrecht.nl.
In de periode van 11 november 2015 2015 tot en met 22 december 2015 kan bezwaar tegen dit besluit worden gemaakt. Het bezwaarschrift kan digitaal ingediend worden via www.utrecht.nl/bezwaar, of per brief gericht aan:
College van burgemeester en wethouders van Utrecht
T.a.v. Juridische Zaken
Betreft: bezwaarschrift
Postbus 16200
3500 CE Utrecht.
Naar boven