WET RUIMTELIJKE ORDENING
bestemmingsplan Dorpsgebied Oostvoorne 1 e herziening
Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken, in overeenstemming met het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 29 september 2015 het bestemmingsplan Dorpsgebied Oostvoorne 1e herziening gewijzigd heeft vastgesteld.
De stukken liggen met ingang van 5 november 2015 ter inzage. U kunt de stukken downloaden van onze website www.westvoorne.nl/grondgebied, onder het kopje ‘bestemmingsplannen’. Het bestemmingsplan is ook in te zien via de website RO-Online: www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0614.1209bpDGOostvoo1eH-0100. Alle stukken zijn zowel op papier als digitaal ook in te zien in het gemeentehuis, Raadhuislaan 6 in Rockanje. Het gemeentehuis is geopend op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en op woensdagen van 13.30 tot 18.30 uur.
Met het bestemmingsplan wordt een onvolkomenheid in het op 25 juni 2013 vastgestelde bestemmingsplan Dorpsgebied Oostvoorne hersteld. Met de herziening is een klein deel van de verbeelding aangepast. De geldende regels van het bestemmingsplan Dorpsgebied Oostvoorne blijven verder voor het merendeel van toepassing.
Instellen beroep en verzoek voorlopige voorziening
Op grond van de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht kan met ingang van 6 november 2015 gedurende zes weken beroep worden ingesteld tegen het besluit van de gemeenteraad.
Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan in te dienen. Ook kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden voor zover het de wijzigingen betreft die door de gemeenteraad bij de vaststelling zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.
Een beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Aan het instellen van beroep zijn kosten verbonden (griffierecht).
Op dit besluit van de gemeenteraad is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift moet worden aangeven welke beroepsgronden worden aangevoerd tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. In het beroepschrift moet ook worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.
Het bestemmingsplan treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Dit kan alleen worden tegengegaan door een voorlopige voorziening van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State. Hiervoor moet binnen de termijn van de terinzagelegging van het vastgestelde plan beroep worden ingesteld en moet ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak worden ingediend op het bovengenoemde adres. Wanneer om voorlopige voorziening is verzocht, treedt het plan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.
Rockanje, 4 november 2015
 
Burgemeester en wethouders van Westvoorne
de secretaris, Wim van Noord
de burgemeester, Peter de Jong
Naar boven