Vaststelling Achtste wijziging van de Nadere regels subsidieverstrekking Gemeente Breda 2012
 
Bekendmaking
Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat zij op 2 december 2014 de achtste wijziging van de Nadere regels subsidieverstrekking Gemeente Breda 2012 hebben vastgesteld.
Inwerkingtreding
De wijziging van de nadere regels wordt van kracht met ingang van de dag na die van bekendmaking en werkt terug tot en met 1 december 2014.
Rechtsmiddelen
Tegen het besluit tot vaststelling van de achtste wijziging van de nadere regels is geen bezwaar of beroep mogelijk.
Nadere regels
Het college van de gemeente Breda;
gelet op artikel 156, eerste lid, van de Gemeentewet en de artikelen 1:2, tweede lid; artikel 1:4, tweede lid; artikel 2:1, derde lid; artikel 5:2, vierde lid en artikel 7:1, vijfde lid, Algemene subsidieverordening Breda 2011;
besluit vast te stellen de:
ACHTSTE WIJZIGING VAN DE NADERE REGELS SUBSIDIEVERSTREKKING GEMEENTE BREDA 2012
Artikel I
A Na hoofdstuk 9 wordt hoofdstuk 10 ingevoegd de Specifieke nadere regels investeringen in Kleinschalige Bedrijfshuisvesting
Artikel II
Hoofdstuk 10 Specifieke nadere regels investeringen in Kleinschalige Bedrijfshuisvesting.
Artikel 10:1 Vigerend (beleids)kader
Het beleidskader voor subsidies uit dit hoofdstuk is:
  • -
    De nota Kleinschalige Bedrijfshuisvesting;
  • -
    Het collegebesluit van 2 december 2014 , waarbij de wijziging van de nadere regels subsidieverstrekking worden aangepast in het kader van uitvoering van Nota Kleinschalige Bedrijfshuisvesting
  • -
    De Algemene wet bestuursrecht;
  • -
    De Algemene Subsidieverordening Breda 2011 voor zover de artikelen bij deze specifieke nadere regels niet buiten werking zijn gesteld;
  • -
    De Nadere regels subsidieverstrekking gemeente Breda 2012 voor zover de artikelen bij deze specifieke nadere regels niet buiten werking zijn gesteld.
Artikel 10:2 Voor wie
Voor subsidie komen in aanmerking een kennis- of onderwijsinstelling of een onderneming. In het project dienen minimaal één kennis- of onderwijsinstelling en één onderneming te participeren.
Artikel 10:3 Wat
Subsidie kan worden aangevraagd voor het realiseren van initiatieven die bijdragen aan de ambitie van Breda om de economische structuur te versterken, in het bijzonder het faciliteren van meer samenwerking in Breda en het genereren van meer business om te komen tot een florerende creatieve beeldindustrie in Breda met verbindingen met de kansrijke sectoren zoals omschreven in de Nota Kleinschalige Bedrijfshuisvesting.
Artikel 10:4 Doel
Bedrijven en kennis- of onderwijsinstellingen staan niet op zichzelf, dit vertaalt zich ook in het opzetten van samenwerkingsverbanden. Het doel van de subsidieverstrekking is om initiatieven te stimuleren die zich richten op de mogelijkheid voor bedrijven, kennis- of onderwijsinstellingen om samenwerking te structureren om zodoende te komen tot clustervorming, kennis- en productontwikkeling en kennisvalorisatie, ook met andere sectoren om te komen tot crossovers. De subsidieverstrekking is bedoeld om dit proces in gang te zetten en om vooral in de ontwikkelingsfase van dergelijke initiatieven voor het verbinden van partijen, en voor het financieel bijdragen aan de onrendabele top tijdens de startfase.
Artikel 10:5 Criteria
Subsidie wordt op schriftelijk verzoek verleend en het project dient te voldoen aan de volgende voorwaarden:
• Gericht op bedrijven in de kansrijke sectoren zoals genoemd in de Nota Kleinschalige Bedrijfshuisvesting zijnde:
o Logistiek en Maintenance;
o Gezondheidszorg en Zorgeconomie;
o Creatieve Industrie, in het bijzonder Visual Design/Beeldcultuur
o Hospitality (retail, toerisme en horeca);
o Kennis en Onderwijs ;
o Agro/Food
o Technologie
• Een inhoudelijk programma gericht op een of meer van de volgende doelstellingen:
o stimuleren van ondernemerschap
o kennisvalorisatie
o innovatiebevordering
o ontwikkeling van nieuwe producten en diensten;
• Gericht op het stimuleren van ontmoeting en samenwerking tussen bedrijven onderling en bedrijven en kennisinstellingen;
• Een minimale projectduur van 1 jaar, met uitzicht op een duurzame structurele samenwerking;
Artikel 10:6 Wanneer
  • 1.
    Subsidie kan aangevraagd worden vanaf het moment van inwerkingtreding van deze nadere regels;
  • 2.
    In afwijking van het bepaalde in artikel 3:2, lid 3 van de Algemene subsidieverordening Breda 2011, mag subsidie korter dan 13 weken voorafgaande aan de realisatie van het product aangevraagd worden.
Artikel 10:7 Subsidieplafond
  • 1.
    Het totale subsidiebudget ten behoeve van deze regeling is € 150.000;
  • 2.
    De aanvragen zullen in volgorde van ontvangst worden behandeld;
3. Indien de maximale subsidie van € 150.000 niet meer volledig beschikbaar is (als het subsidieplafond bijna is bereikt) wordt de aanvrager in kennis gesteld van het maximaal beschikbare bedrag en in de gelegenheid gesteld om de aanvraag aan te passen om tot een sluitende begroting te komen.
Artikel 10:8 Aanvullende bepalingen
  • 1.
    In afwijking van het bepaalde in artikel 3.1 lid, 2 van de Algemene subsidieverordening Breda 2011, hoeft hiervoor geen specifiek aanvraagformulier te worden ingediend
  • 2.
    Conform het bepaalde in artikel 3.1 lid, 3 van de Algemene subsidieverordening Breda 2011 dient de aanvraag te bestaan uit minimaal een beschrijving van de activiteiten, de doelstellingen, resultaten en een begroting.
  • 3.
    De aanvrager dient bij communicatie over dit project de gemeente Breda als mede financier te noemen, waar mogelijk inclusief de beeldmerken.
Artikel 10:9 Inwerkingtreding
Deze specifieke nadere regels treden in werking met terugwerkende kracht tot 1 december 2014.
Artikel 10:10 Citeertitel
Deze specifieke nadere regels worden aangehaald als: Specifieke nadere regels investeringen in Kleinschalige Bedrijfshuisvesting.
Artikel III
De wijziging wordt van kracht met ingang van de dag na die van de bekendmaking en werkt terug tot en met 1 december 2014.
Dit besluit wordt aangehaald als achtste wijziging van de “Nadere regels subsidieverstrekking Gemeente Breda 2012” en treedt in werking met ingang van één dag na de bekendmaking.
Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van het college van 2 december 2014,
, burgemeester , secretaris
Naar boven