Gemeenschappelijke regeling Werkorganisatie DDFK-gemeenten
Burgemeester en wethouders en de burgemeester van Ferwerderadiel maken bekend dat zij, samen met de colleges en de burgemeesters van de gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel en Kollumerland c.a., en na toestemming van de gemeenteraad, hebben besloten tot vaststelling van de gemeenschappelijke regeling Werkorganisatie DDFK-gemeenten.
 
De gemeenschappelijke regeling betreft de oprichting van een openbaar lichaam ten behoeve van een ambtelijke samenwerking (ambtelijke fusie). Het openbaar lichaam krijgt een algemeen en een dagelijks bestuur dat uit de colleges van de vier gemeenten wordt samengesteld. Op 1 januari 2016 zal het openbaar lichaam de werkgever worden van de ambtelijke organisaties van de vier genoemde gemeenten. De nieuwe Werkorganisatie DDFK-gemeenten zal de ambtelijke werkzaamheden voor de besturen van de vier gemeenten verrichten.
 
De gemeenschappelijke regeling Werkorganisatie DDFK-gemeenten is toegezonden aan Gedeputeerde Staten van Fryslân en treedt op 1 januari 2015 in werking.
De regeling is ingeschreven in het register van gemeenschappelijke regelingen als bedoeld in art. 27 van de Wet Gemeenschappelijke Regelingen.
 
De gemeenschappelijke regeling, het raadsbesluit tot verlening van toestemming d.d. 19 december 2014 en bijbehorende bijlagen liggen gedurende een periode van zes weken voor een ieder ter inzage op de gemeentehuis van Ferwerderadiel.
Naar boven