Verordening tot wijziging van de Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffen en reinigingsrechten 2011.
De raad van de gemeente Haren,
 
gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 20 oktober 2014,
 
Gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b, van de Gemeentewet en artikel 15.33 van de Wet Milieubeheer;
 
besluit:
 
vast te stellen de volgende verordening tot wijziging van de Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffen en reinigingsrechten 2011.
Artikel I
De tekst zoals weergegeven in artikel 2, letter b. wordt vervangen door "'gebruik maken' in hoofdstuk II Afvalstoffenheffing: gebruik maken in de zin van artikel 15.33 Wet Milieubeheer.".
Artikel II
De tekst in artikel 4 wordt vervangen door "De belasting wordt geheven van degene die in de gemeente naar de omstandigheden beoordeeld al dan niet krachtens eigendom, bezit, beperkt recht of persoonlijk recht gebruik maakt van een perceel ten aanzien waarvan ingevolge de artikelen 10.21 en 10.22 van de Wet milieubeheer een verplichting tot het inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen geldt."
Artikel III
Aan artikel 8 wordt de volgende tekst toegevoegd: "lid 6 Voor belastingbedragen tot €10,-- vindt geen heffing plaats. Voor de toepassing van de vorige volzin wordt het totaal van op een aanslagbiljet verenigde verschuldigde bedragen afvalstoffenheffing aangemerkt als één belastingbedrag."
Verwijderen artikel 9, lid 4.
Artikel IV
Toevoegen aan artikel 15: "lid 5 Voor belastingbedragen tot €10,-- vindt geen heffing plaats. Voor de toepassing van de vorige volzin wordt het totaal van op een aanslagbiljet verenigde verschuldigde bedragen reinigingsheffing aangemerkt als één belastingbedrag."
Verwijderen artikel 16, lid 4.
Artikel V
In artikel 18, lid 3 dient de tekst "datum van de heffing" te worden gewijzigd in "datum van ingang van de heffing".
Artikel VI
De tekst in de aanhef van de bij de verordening behorende tarieventabel wordt gewijzigd als volgt:
‘TARIEVENTABEL 2015, behorende bij de Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffen en reinigingsrechten 2011.’
Artikel VII
In de bij de verordening behorende tarieventabel wordt voor ‘€ 121,20’ gelezen ‘€ 109,50’.
Artikel VIII
Deze verordening treedt in werking met ingang van de eerste dag na die van bekendmaking. De in deze verordening aangegeven wijzigingen worden met ingang van 1 januari 2015 bij de heffing toegepast.
 
Haren, 6 november 2014
 
de raad voornoemd,
 
O.E. de Vries,
griffier
 
 
 
J.G. Vlietstra,
voorzitter
 
 
 
Toelichting.
De verordening is juridisch en redactioneel getoetst door een jurist van Van den Bosch en Partners. Zijn bevindingen zijn in deze wijzigingsverordening verwerkt.
 
Naar boven