Wijziging Aanwijzings- en delegatiebesluit Wabo en Wro
De gemeenteraad heeft op 6 november 2014 het Aanwijzings- en delegatiebesluit Wabo en Wro gewijzigd.
Artikel 1 van het Aanwijzings- en delegatiebesluit Wabo en Wro is daarmee komen te vervallen. De reden hiervoor is dat artikel 1 volgens recente jurisprudentie als onverbindend moet worden beschouwd.
 
Inwerkingtreding
Het aanwijzings- en delegatiebesluit Wabo en Wro treedt op 21 november 2014 in werking. Hieronder kunt u de inhoud nalezen. Ook ligt het besluit vanaf (datum) voor een periode van twaalf weken kosteloos ter inzage in het gemeentekantoor in MFA De Ontmoeting. Adres: De Verwachting 1, 1761 VM in Anna Paulowna. U kunt op verzoek een kopie van het besluit krijgen. Hieraan zijn kosten verbonden.
Aanwijzings- en delegatiebesluit RO
De gemeenteraad van Hollands Kroon
 
Gelezen het voorstel van het college van 10 juli 2012
 
Gelet op artikel 156 van de Gemeentewet, de artikelen 3.6 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, artikel 6.5 van het Besluit omgevingsrecht en afdeling 10.1.2 van de Algemene wet bestuursrecht;
 
Besluit vast te stellen het:
 
Aanwijzingsbesluit- en delegatiebesluit Wabo en Wro
 
Artikel 1
 
Vervallen.
 
Artikel 2
 
Voor zover het college op grond van artikel 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht bevoegd is te beslissen op een omgevingsvergunning waarbij wordt afgeweken van een bestemmingsplan of van een beheersverordening, is het college op grond van artikel 6.12, derde lid, van de Wet ruimtelijke ordening eveneens bevoegd om een besluit te nemen over vaststellen van een exploitatieplan dat betrekking heeft op het project waarvoor de omgevingsvergunning wordt verleend.
 
Artikel 3
 
Voor zover het college op grond van artikel 3.6, eerste lid, onder a, van de Wet ruimtelijke ordening bevoegd is tot het wijzigen van een bestemming, is het college op grond van artikel 6.12, derde lid, van de Wet ruimtelijke ordening eveneens bevoegd tot het vaststellen van het exploitatieplan behorend bij de wijziging van het bestemmingsplan.
 
Artikel 4
 
De besluiten van de gemeenteraden van de voormalige gemeenten Anna Paulowna en Wieringermeer, waarin op grond van artikel 6.5 Bor categorieën van gevallen zijn aangewezen of op grond van artikel 6.12 Wro de bevoegdheid tot het vaststellen van een exploitatieplan aan het college is gedelegeerd, worden vervallen verklaard[1].
 
Artikel 5
 
Dit besluit kan worden aangehaald als: Aanwijzings- en delegatiebesluit Wabo en Wro.
 
Artikel 6
 
Dit besluit treedt een dag na de dag van bekendmaking in werking.
 
 
Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 27 september 2012.
 
De raad voornoemd,
 
 
 
 
Griffier Voorzitter
[1] Besluit van 24 februari 2011 van de gemeenteraad van Wieringermeer en besluit van de gemeenteraad van Anna Paulowna van 10 mei 2010.
 
Artikel 1  
[Vul hier de regelingtekst in]
 

Namens deze,

Naar boven