Naam: Subsidieregeling openbare geestelijke gezondheidszorg 2015
 
Soort besluit Beleidsregels
Vastgesteld door Burgemeester en wethouders van Oostzaan
Vastgesteld d.d. 7 oktober 2014
Definities N.v.t.
Doelstelling
Het bevorderen van de geestelijke gezondheid van mensen met een beperking, een chronisch psychisch probleem en mensen met een psychosociaal probleem. De activiteit is gericht op één van de onderstaande doelstellingen: stimuleren van ontmoeting en sociale contacten, belangenbehartiging in beleid en in de samenleving in brede zin, stimuleren van zelfhulp, zelfredzaamheid, empowerment, rehabilitatie en maatschappelijke opvang.
Subsidievorm
Waarderingssubsidie
Subsidienorm
Een redelijke bijdrage in de kosten van activiteiten die gericht zijn op het bevorderen van de geestelijke gezondheid van mensen met een beperking, een chronisch psychisch probleem en mensen met een psychosociaal probleem, met inachtneming van het subsidieplafond.
Subsidiecriteria
  • 1. de activiteit is toegankelijk voor inwoners van Oostzaan;
    • 2.
      er wordt samengewerkt met andere in de gemeente Oostzaan en de regio Zaanstreek-Waterland actieve (cliënt)organisaties op het terrein van de openbare geestelijke gezondheidszorg;
    • 3.
      er wordt geregistreerd hoeveel en hoe vaak Oostzaanse (OGGZ) cliënten gebruik maken van de activiteit;
    • 4.
      activiteiten zijn gebaseerd op een wetenschappelijk en / of in de praktijk effectief gebleken interventies bekend binnen de openbare geestelijke gezondheidszorg.
Verdeelregels
In onderstaande volgorde:
  • a.
    Eerst de reguliere (= op tijd ingediende) aanvragen.
  • b.
    Als het subsidieplafond niet voldoende is om de bestaande rechten te honoreren, worden de berekende subsidies bepaald naar de verhouding van het plafond ten opzichte van de berekende subsidies.
  • c.
    Als het subsidieplafond nog voldoende is: de tussentijdse (= later ingediende) aanvragen op volgorde van binnenkomst
Voor incidentele subsidies:
Op volgorde van binnenkomst.
Titel en ingangsdatum
Deze subsidieregeling wordt aangehaald als “Subsidieregeling openbare geestelijke gezondheidszorg 2015”. Deze subsidieregeling is van toepassing op subsidies vanaf het subsidiejaar 2015 en treedt in werking op de achtste dag na bekendmaking.
Vervallen oude regeling
De subsidieregels voor openbare geestelijke gezondheidszorg, eerste wijziging 2011 vervallen bij vaststelling van deze nieuwe regeling maar behouden hun werking voor de subsidies tot en met 2014.
Aldus besloten in de collegevergadering van 7 oktober 2014
R.Schaatsbergen, P.F. Leegwater
secretaris burgemeester
Naar boven