Gemeente Borger-Odoorn, Borger-Odoorn, carbidbeleid.
Gemeente Borger-Odoorn wijst vaste plekken aan voor het carbidschieten
Zoals in vele andere gemeenten kent ook onze gemeente met de jaarwisseling een traditie van carbidschieten. In principe geldt een verbod voor deze activiteit. Echter wil het gemeentebestuur de traditie graag in stand houden, maar is zij ook verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid.
De meldingsplicht is in 2009 komen te vervallen voor die locaties waar gedurende drie aaneengesloten jaren een melding op dezelfde locatie is geaccepteerd door het college van burgemeester en wethouders en gedurende deze jaren is voldaan aan de gestelde voorwaarden die staan vermeld onder artikel 2:73a Algemene plaatselijke verordening (Apv).
De meldingsplicht blijft bestaan als:
  • -
    het carbidschieten plaatsvindt op wisselende locaties;
  • -
    het carbidschieten nog geen drie jaar aaneengesloten heeft plaatsgevonden op dezelfde plaats;
  • -
    blijkt dat jaarlijks niet aan de regels wordt voldaan.
Melding
De melding dient minimaal 28 dagen voor aanvang van de activiteit (dus vóór 3 december van dit jaar ) in het bezit te zijn van het college van burgemeester en wethouders
T oezicht
Gemeente en politie hebben afgesproken gezamenlijk toe te zien op het carbidschieten.
R egels A pv
De regels in de Apv zijn te vinden op de gemeentelijke website, www.Borger-Odoorn.nl, onder “direct naar verordeningen”. Dan bekijk de verordeningen van de gemeente Borger-Odoorn. U komt dan op www.overheid.nl.
Vragen
Voor vragen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de afd. Klantcontactcentrum, tel. T 14 0591.
Naar boven