Gemeente Borger-Odoorn, Verordening Algemene plaatselijke verordening 2014-1 vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn maken bekend dat door de gemeenteraad op 30 januari 2014 de Algemene plaatselijke verordening 2014-1 is vastgesteld. De verordening treedt in werking op 17 februari 2014 en werkt dan terug tot 1 januari 2014.

Bij de in werking treding van deze nieuwe verordening vervalt de huidige Algemene plaatselijke verordening 2008-1 zoals deze na de laatste wijziging op 26 november 2009 gold.

Belangrijke veranderingen in de nieuwe verordening ten opzichte van de huidige betreffen

  • het introduceren van een categorie ‘meldingsplichtige evenementen’ naast de categoriën ‘vergunningplichtig’ en ‘vergunningvrij’ alsook veranderde aanvraagtermijnen en weigeringsgronden;

  • het aan de burgemeester toestaan tijdelijk bestuursrechtelijk cameratoezicht in te zetten in de openbare ruimte en op openbare plaatsen;

  • het opnemen van regulerende bepalingen ten aanzien van het schenken van alcohol door paracommerciële rechtspersonen (dorpshuizen, sportverenigingen etc.) en het maximeren van het aantal bijeenkomsten van persoonlijke aard dat bij zo’n paracommercieel rechtspersoon mag worden gehouden. De Drank- en Horecawet verplichtte de gemeente tot het opnemen van dergelijke verordenende bepalingen.

U kunt de verordening vinden op www.overheid.nl , als bijlage bij deze bekendmaking of opvragen bij het Klantcontactcentrum.

Tegen de vaststelling van een verordening staat geen bezwaar of beroep open.

Naar boven