“Feestdagenbesluit”, “Fietsstalverbod” en “Glaswerkverbod” geactualiseerd

De burgemeester en het college van burgemeester en wethouders van Arnhem maken het volgende bekend. Op 22 januari en 4 februari 2014 hebben zij in verband met de wijziging van Koninginnedag in Koningsdag besloten, onder gelijktijdige intrekking van de bestaande besluiten, over te gaan tot actualisatie van een aantal besluiten waarin Koninginnedag werd genoemd.

Het gaat om de volgende besluiten:

  • - het feestdagenbesluit (besluit van de burgemeester), op basis waarvan een afwijkend sluitingsuur voor horeca-inrichtingen buiten het horecaconcentratiegebied is vastgesteld voor de nachten volgend op Nieuwjaarsdag, Eerste Carnavalsdag (zondag), Tweede Carnavalsdag (maandag), Eerste Paasdag (zondag), Tweede Paasdag (maandag), de dag voorafgaand aan Koningsdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Eerste Pinksterdag (zondag), Tweede Pinksterdag (maandag), Eerste en Tweede Kerstdag. Horeca-inrichtingen mogen dan tot 04.00 open zijn. Het horecaconcentratiegebied kent vrije openingstijden;

  • - het fietsstalverbod (besluit van het college) op basis waarvan het is verboden tijdens Koningsnacht (de dag voorafgaand aan Koningsdag) en Koningsdag fietsen en bromfietsen onbeheerd te laten staan buiten de daarvoor bestemde ruimten en plaatsen op en rond de Korenmarkt (de Duizelsteeg, Hoogstraat, Korenmarkt, Korenstraat, Korte Hoogstraat, Molenstraat, Luthersestraat, Munterstraat, Pauwstraat, Rozemarijnsteeg, Tullekensteeg en Varkensstraat);

  • - het glaswerkverbod (besluit van het college), op basis waarvan het verboden is op wegen in de binnenstad (gelegen in het gebied Roermondsplein, het Nieuwe Plein, het Willemsplein, de Velperbuitensingel, de Eusebiusbinnensingel, de Nijmeegseweg en de Rijn, met dien verstande dat de genoemde wegen binnen dit gebied vallen) en daaraan gelegen voor het publiek toegankelijke gebouwen tijdens Koningsnacht, de dag voorafgaand aan Koningsdag, vanaf 18.00 uur en tijdens Koningsdag, tot 07.00 uur de dag volgend op Koningsdag messen, knuppels, slagwapens of andere voorwerpen (waaronder verstaan glaswerk) die als wapen kunnen worden gebruikt, openlijk bij zich te dragen.

De besluiten zijn genomen op grond van artikel 2.3.1.16, eerste lid, 5.1.11 respectievelijk 2.1.6.7a van de Algemene Plaatselijke Verordening voor Arnhem.

Inzien

De besluiten kunt u vanaf 7 februari 2014 inzien bij loket BWL. Ook zijn de besluiten te raadplegen via het ‘Bestuurlijk Informatie Systeem’ op de gemeentelijke website www.Arnhem.nl.

Bezwaarmogelijkheden

Indien u het met het feestdagenbesluit niet eens bent, kunt u op grond van artikel 8:1 juncto artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na bekendmaking van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij:

De burgemeester van Arnhem

t.a.v. afdeling Juridisch Advies en Control

Postbus 9200

6800 HA Arnhem

Indien u het niet eens bent met het fietsstalverbod of glaswerkverbod kunt u op grond van artikel 8:1 juncto artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na bekendmaking van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij:

Het college van burgemeester en wethouders van Arnhem

t.a.v. afdeling Juridisch Advies en Control

Postbus 9200

6800 HA Arnhem

Voorlopige voorziening

Tevens kunt u, als sprake is van een spoedeisend belang en nadat bezwaar is gemaakt, op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, afdeling Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Hiervoor bent u griffierecht verschuldigd. De griffie van de rechtbank kan u zo nodig over de hoogte van het griffierecht informeren.

Arnhem, 7 februari 2014

Naar boven