Bestemmingsplan ‘Molenhoekpassage’
Vastgesteld bestemmingsplan op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke o r dening
Het college van burgemeester en wethouders (hierna het college) maakt de ter inzage legging bekend van bestemmingsplan ‘Molenhoekpassage’ (NL.IMRO.0796.0002192-1401) met ingang van 3 november 2014 gedurende zes weken. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan 'Molenhoekpassage’ op 9 september 2014 gewijzigd vastgesteld.
Met dit bestemmingsplan wordt de uitbreiding van de bestaande Molenhoekpassage en de bouw van een nieuwe supermarkt mogelijk gemaakt. Tevens wordt het bestaande parkeerterrein heringericht en uitgebreid. Boven de nieuwe supermarkt en op de hoek van de Slauerhoffstraat / Oude Baan worden in totaal 10 appartementen en 8 grondgebonden woningen gebouwd.
De grenzen van het plan zijn als volgt:
  • -
    Huygensstraat;
  • -
    Marie Koenenstraat;
  • -
    Slauerhoffstraat;
  • -
    Oude Baan.
 
De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan betreffen:
  • -
    De toelichting van het bestemmingsplan betreffende de bevoorrading van het winkelcentrum;
  • -
    Vergroting van het plangebied met bestemming verkeer;
  • -
    Een nieuwe regeling betreffende de oprichting en instandhouding van een groenafscherming bij de nieuwe ALDI winkel;
  • -
    Een nieuwe bepaling betreffende het voldoen aan de geluidnormering van winkelwagens;
  • -
    Een nieuwe regeling waarin het minimum aantal parkeerplaatsen is vastgelegd en het alleen toelaten van bestemmingsverkeer op het parkeerterrein;
  • -
    De hoogte van de nieuwe ALDI winkel en de nieuwe appartementen is verlaagd.
Daarnaast bevat het bestemmingsplan nog een aantal meer ondergeschikte wijzigingen zoals deze zijn opgenomen in de nota van wijzigingen behorende bij het raadsbesluit.
Het (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen (klik op Bestemmingsplannen, Vastgesteld) of op www.ruimtelijkeplannen.nl. Hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden. Hebt u geen internet? In de hal van het Stadskantoor kunt u gebruikmaken van computers met internet.
Beroep tegen een bestemmingsplan?
Wilt u beroep instellen tegen een bestemmingsplan dat de raad heeft vastgesteld? U kunt alleen beroep instellen als u belanghebbende bent. Bovendien moet u tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend. Dit laatste geldt niet in twee gevallen:
  • -
    als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest zich tijdig tot de raad te wenden; of
  • -
    als u beroep wilt instellen tegen wijzigingen die de raad pas bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp heeft aangebracht.
Als u beroep wilt instellen, moet u een gemotiveerd beroepschrift sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in de periode dat het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt. Stelt u beroep in of hebt u dit al gedaan? Dan kunt u de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.
Naar boven