Bijlage Aanvullende voorziening vervoer naar een accommodatie ten behoeve van het bewegingsonderwijs
I Aanduiding van de voorziening
  • 1)
    Jaarlijkse tegemoetkoming in de kosten van vervoer in verband met het gymnastiek en zwemonderwijs voor scholen die naar een andere kern vervoerd moeten worden.
  • 2)
    Eenmalige tegemoetkoming (schooljaar 2014-2015) voor scholen in Zierikzee die in verband met het gymnastiek en zwemonderwijs van en naar het sportcentrum Het Sportblok in Zierikzee vervoerd moeten worden.
II Indieningdatum
Ad 1) Doorlopend (geen indieningsdatum)
Ad 2) Schooljaar 2014-2015
III Tijdvak waarvoor voorziening wordt toegekend
Schooljaar
IV Toekenningcriteria op grond waarvan een schoolbestuur in aanmerking komt voor een voorziening
a.Schoolsoort
Scholen voor basisonderwijs
  • a.
    Voorziening staat niet open voor een nevenvestiging van een hoofdvestiging in een andere gemeente
  • b.
    De voorziening is bedoeld voor vervoer naar een andere kern
  • c.
    De voorziening is bedoeld voor 6 t/m 12 jarige leerlingen
  • d.
    De scholen in Zierikzee kunnen alleen voor het schooljaar 2014-2015 een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de vervoerskosten van de groepen 3 en 4 voor gym en/of schoolzwemmen van en naar het sportcentrum het Sportblok in Zierikzee indien de afstand die ze moeten lopen en/of fietsen minimaal 300 meter langer is dan de afstand die ze moesten lopen en/of fietsen naar de oude locatie voor het bewegingsonderwijs en/of schoolzwemmen.
  • e.
    Een uitzondering op criteria “e” zijn de leerlingen van het speciaal basisonderwijs De Meie. De Meie hoeft niet te voldoen aan de afstandscriterium van minimaal 300 meter voor het schoolzwemmen.
  • f.
    De aanvraag dient vergezeld te gaan van een offerte voor vervoer en informatie waaruit blijkt dat alleen de groepen 3 en/of 4 vervoerd worden.
V Wijze van toekenning met eventueel daarbij behorende berekeningseenheid
Vervoer van de leerlingen naar accommodaties voor het bewegingsonderwijs.
VI Bekostigings plafond
Voor vervoer van leerlingen naar een andere kern is er geen bekostigingsplafond. De vergoeding vindt in natura plaats. Voor vervoer in Zierikzee is er éénmalig (schooljaar 2014-2015) een bekostigingsplafond van maximaal € 20.500 inclusief btw op basis van de roosters gym en schoolzwemmen schooljaar 2014-2015. De vergoeding vindt plaats op basis van feitelijke kosten tot een maximum van € 1.464 inclusief btw per groep 3 en/of 4 voor gym en/of schoolzwemmen.
Naar boven