Aanwijzingsbesluiten vissen vanaf het strand en honden en paarden op het strand
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat op 22 september 2014 de volgende aanwijzingsbesluiten als volgt zijn gewijzigd en vastgesteld:
 
  • 1.
    Aanwijzingsbesluit voor vissen en staand want vissen vanaf het strand op grond van artikel 5:52 lid 2 sub a APV met de daarbij behorende zoneringstekening voor staand want vissen.
    Dit aanwijzingsbesluit is als volgt gewijzigd:
    Huidige tekst:
    Gedurende de periode van 1 april tot 1 oktober tussen 9.00 uur en 19.00 uur is vissen op het strand toegestaan bij een temperatuur van 18 graden Celsius of lager of als er neerslag valt. Is in deze periode de temperatuur 25 graden Celsius of hoger dan zijn paarden na 21.00 uur toegestaan. Het strandgedeelte ten noorden van strandvak C is van 1 april tot 1 oktober vrij toegankelijk voor vissers.
    Wordt vervangen door:
    Vissen:
    Het vissen is in deze periode voor 9.00 uur en na 19.00 uur wel toegestaan. Bij neerslag of bij een temperatuur van 18 graden Celsius of lager is het vissen de hele dag toegestaan. Het vissen is de hele dag toegestaan op het strandgedeelte ten noorden van strandvak C.
    Staand want vissen:
    Voor het staand want vissen geldt –naast bovenstaande regels- dat dit het gehele jaar alleen is toegestaan in de op de ‘Zoneringstekening staand want vissen (nr. L.M. A3-253)’ aangegeven zones aan de noord- en zuidzijde van het Katwijkse strand. Uitsluitend van 1 oktober tot 1 april is vanaf een gedeelte van het strandvak van zeilvereniging Skuytevaert ook staand want vissen toegestaan. Dit is ook aangegeven op genoemde zoneringstekening.
  • 2.
    Aanwijzingsbesluit voor honden op het strand op grond van artikel 5:51 lid 2 APV.
    Dit aanwijzingsbesluit is als volgt gewijzigd:
    Huidige tekst:
    Gedurende de periode van 1 april tot 1 oktober tussen 9.00 uur en 19.00 uur zijn honden op het strand toegestaan bij een temperatuur van 18 graden Celsius of lager of als er neerslag valt. Is in deze periode de temperatuur 25 graden Celsius of hoger dan zijn paarden na 21.00 uur toegestaan. Het strandgedeelte ten noorden van strandvak C is van 1 april tot 1 oktober vrij toegankelijk voor honden.
    Wordt vervangen door:
    Honden zijn in deze periode voor 9.00 uur en na 19.00 uur wel toegestaan. Bij neerslag of bij een temperatuur van 18 graden Celsius of lager zijn honden de hele dag toegestaan. Honden zijn de hele dag toegestaan op het strandgedeelte ten noorden van strandvak C.
     
  • 3.
    Aanwijzingsbesluit voor rij- of trekdieren op het strand op grond van artikel 5:48 lid 2 APV.
    Dit aanwijzingsbesluit is als volgt gewijzigd:
    Huidige tekst:
    Gedurende de periode van 1 april tot 1 oktober tussen 9.00 uur en 19.00 uur zijn paarden op het strand toegestaan bij een temperatuur van 18 graden Celsius of lager of als er neerslag valt. Is in deze periode de temperatuur 25 graden Celsius of hoger dan zijn paarden na 21.00 uur toegestaan.
    Wordt vervangen door:
    Rij- of trekdieren zijn in deze periode voor 9.00 uur en na 19.00 uur wel toegestaan. Bij neerslag of bij een temperatuur van 18 graden Celsius of lager zijn rij- of trekdieren de hele dag toegestaan.
 
De aanwijzingsbesluiten treden op de dag na bekendmaking in werking. Dit besluit ligt vanaf de dag na bekendmaking gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis.
 
Aldus vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders op 22 september 2014.
De burgemeester, de secretaris.
 
BEZWAAR
Bent u het niet eens met bovengenoemde aanwijzingsbesluiten? Dan kunt u hiertegen binnen 6 weken na verzenddatum van deze brief bezwaar maken. Stuur uw brief naar: het college van burgemeester en wethouders, Gemeente Katwijk, Postbus 589, 2220 AN Katwijk. Vermeld in uw brief uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit en de reden van uw bezwaar. Graag een kopie van het besluit meesturen.
U kunt uw bezwaarschrift ook digitaal in dienen. Kijk hiervoor op www.katwijk.nl.
Bij spoed kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter, sector bestuursrecht, van de rechtbank te Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Graag een kopie van het bezwaarschrift toevoegen. Digitaal indienen kan ook via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. U moet daarvoor wel een elektronische handtekening (DigiD) hebben.
 
Naar boven