Verordening tot tweede wijziging van de Legesverordening 2014

De raad van de gemeente Boxtel;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 17-12-2013;

gehoord de commissie Ruimtelijke Zaken;

gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdeel b, van de Gemeentewet;

BESLUIT

In te stemmen met het verlagen van drempels voor maatschappelijke en ruimtelijke initiatieven door vaststelling van de tweede wijziging van de legesverordening 2014.

Verordening tot tweede wijziging van de Legesverordening 2014

Artikel I
Wijzigingen tarieventabel

In het bepaalde in titel 2, hoofdstuk 2, van de bij de “Legesverordening 2014” behorende tarieventabel wordt:

“Voor het in behandeling nemen van een conceptaanvraag, schetsplan of principeverzoek waarbij slechts medewerking kan worden verleend indien een bestemmingsplan als bedoeld in artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, een wijzigings- of uitwerkingsplan als bedoeld in artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening wordt vastgesteld of een omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.1, eerste lid, onder c. van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht wordt verleend, is - ongeacht het resultaat van de beoordeling - een bedrag verschuldigd ter hoogte van:”

vervangen door:

“Voor zover een conceptaanvraag, schetsplan of principeverzoek, waarbij slechts medewerking kan worden verleend indien een bestemmingsplan als bedoeld in artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, een wijzigings- of uitwerkingsplan als bedoeld in artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening wordt vastgesteld of een omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.1, eerste lid, onder c. van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht wordt verleend, op verzoek van de aanvrager na het nemen van een principebesluit door het college van burgemeester en wethouders verder beoordeeld moet worden, is voor het in behandeling nemen daarvan - ongeacht het resultaat van de beoordeling - een bedrag verschuldigd ter hoogte van:”

Artikel II
Inwerkingtreding

  • 1.Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na die van de bekendmaking. Dat is in dit geval vrijdag 7 februari 2014.

  • 2. De datum van ingang van dit besluit is 1 januari 2014.

Aldus vastgesteld in zijn openbare vergadering 28-1-2014;
De gemeenteraad van Boxtel,
de griffier, Mw. Ir. V.M.E. van den Broek
de voorzitter, M. Buijs
Naar boven