Verbod om (brom)fietsen te stallen buiten de stallingsvoorzieningen
Op grond van artikel 5.12 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is besloten dat het op 3 locaties in de gemeente verboden is om (brom)fietsen te stallen buiten de daarvoor aangewezen stallingsvoorzieningen. Deze locaties zijn:
  • 1.
    de omgeving van het busstation van Hasselt;
  • 2.
    de omgeving van het busstation van Zwartsluis;
  • 3.
    de omgeving van de bushalte Overtoom in Genemuiden.
 
Het college is tot dit besluit gekomen, omdat de vrije doorgang van andere weggebruikers wordt belemmerd als fietsen ongestructureerd staan gestald, omdat het op niet ordelijke wijze gestald staan van fietsen zeker in geval van calamiteiten gevaar c.q. hinder voor hulpverleningsdiensten kan opleveren en omdat het plaatsen van fietsen buiten de daarvoor aangewezen plaatsen overigens leidt tot een aantasting van het uiterlijk aanzien van de omgeving.
 
Wilt u het besluit inzien?
Het besluit met tekeningen ligt gedurende openingstijden ter inzage in het gemeentehuis in Hasselt. Een belanghebbende die het niet eens is met het besluit kan een gemotiveerd bezwaarschrift schrijven naar het College van burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift moet worden ingediend binnen zes weken na publicatie van deze mededeling. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres, de datum en een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt. Heeft u vragen over dit besluit dan kunt u bellen met de heer D.T. van der Zwaag (038-3853047).
 
Hasselt, 17 september 2014

Naar boven