Gemeente Borger-Odoorn, Ontwerp tijdelijke afwijking van het bestemmingsplan
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens om een omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteit ‘het bouwen van een bouwwerk’ (artikel 2.1 lid 1 sub a Wabo) en ‘het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan’ (artikel 2.1 lid 1 sub c Wabo) middels een tijdelijke afwijking ex artikel 2.12 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht ten behoeve van het plaatsen van een tijdelijke woonunit op het perceel kadastraal bekend gemeente Odoorn, sectie N, nummer 1980 plaatselijk bekend Zuiderdiep 38 te 2e Exloërmond.
Dit bouwplan is strijdig met de geldende beheersverordening ‘2e Exloërmond’ omdat percelen met de bestemming ‘Woongebied’ één wooneenheid toestaat en middels de plaatsing van de woonunit er sprake is van twee wooneenheden. Door het toepassen van de genoemde tijdelijke afwijking kan medewerking worden verleend aan bovengenoemd plan.
Ingevolge artikel 3.15 lid 1 Algemene wet bestuursrecht worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld hun zienswijzen omtrent een voorgenomen ontheffing naar voren te brengen. Dientengevolge ligt met ingang van 12 augustus 2014 het ontwerp-besluit omtrent de afwijking en de daarop betrekking hebbende stukken gedurende een periode van zes weken in het gemeentehuis ter inzage.
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk zijn of haar zienswijze kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders. Wilt u uw zienswijze mondeling kenbaar maken, dan kunt u tijdens de periode van terinzagelegging een afspraak maken via de balie Klantcontactcentrum, Cluster omgeving, telefoonnummer 0591-535228 of e-mail bouwenenmilieu@borger-odoorn.nl.
Naar boven